POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

AIK bryter med Sundgren i förtid: "Sorgligt - känner en enorm besvikelse"

Foto: Bildbyrån

Sedan tidigare är Daniel Sundgren klar för Aris, men övergången skulle träda i kraft först 18 juli.
Nu meddelar AIK att man arbetsbefriar backen under återstoden av hans kontrakt efter att han inte velat spela i Champions League-kvalet.
- Vi känner en enorm besvikelse över hur Daniel hanterat sin avtalade avslutning i AIK, säger sportchef Björn Wesström i en kommentar på AIK:s hemsida.

Läs även: Sundgrens svar: "Jag har mått skitdåligt - ville inte åka med och prestera uselt"


Tidigare i år stod det klart att Daniel Sundgren skulle lämna AIK för grekiska Aris, men att Sundgren fortsatt skulle vara uttagningsbar för AIK fram till 18 juli.

Nu meddelar klubben man arbetsbefriar Sundgren med omedelbar verkan, efter att backen sjukanmält sig "tätt inpå resan" och meddelat att han inte ville vara uttagningsbar i Champions League-kvalmötet med Ararat tidigare i veckan.

Hade Sundgren spelat mot Ararat hade han inte kunnat spela för Aris i kvalspelet till Europa League, men AIK skriver på sin hemsida att alla parter hade avtalat att Sundgren skulle spela i de Europamatcher AIK hade innan 18 juli.

- Vi känner en enorm besvikelse över hur Daniel hanterat sin avtalade avslutning i AIK. Han har haft en fantastisk karriär i AIK och att vi nu skiljs på detta sätt känns oerhört sorgligt, säger sportchef Björn Wesström i en kommentar på AIK:s hemsida.

Så här säger Sundgren själv till Fotbollskanalen om situationen som uppstått:

- Jag vet bara att jag mådde skitdåligt och ville inte åka med och prestera urdåligt, det hade varken AIK eller jag tjänat på. Jag tror inte att de vill ha några spelare på planen som säger att inte vill spela för att de har det tufft mentalt.

Läs hela Fotbollskanalens intervju med Daniel Sundgren här.

Fotbollskanalen har sökt AIK:s sportchef Björn Wesström.

Publicerad 2019-07-11 kl 11:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå