POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK: “Cupen lika viktig som Europa League”

Foto: Scanpix

Mikael Stahre, IFK Göteborg..

Svenska cupen har förändrats radikalt. Då satsar de allsvenska klubbarna på turneringen mer än någonsin förut.

Gruppspel i mars och därefter kvarts- och semifinaler i april, innan finalen spelas i slutet på maj. Svenska cupen har fått en helt ny skepnad och många av de allsvenska lagen satsar nu hårt på turneringen.

Nedan följer röster från olika tränare om cupen och alla ser vikten av att göra bra ifrån sig även i kampen om en av Sveriges Europaplatser.

Andreas Alm, AIK:

– Vi prioriterar cupen lika högt som Europa League. Det gäller verkligen att gå vidare.

Mikael Stahre, IFK Göteborg:

– En match vi tar på största allvar och som vi har respekt för. Det bevisas inte minst av att vi tränat både lördag och söndag inför det som väntar, säger tränaren till klubbens hemsida inför mötet med Långholmen i kväll.

Stefan Hellberg, IFK Norrköping:

– Det blir viktigt att vara med i slutspelet nästa år. Vi hoppas växa ytterligare under hösten och för första gången på länge, om det går vår väg, vara med och slåss mot slutet. Innan har vi nästan bara väntat på att åka ut.

Sören Åkeby, Gif Sundsvall:

– Då (mars) får ju lagen väldigt bra matcher av tävlingskaraktär på vårsäsongen. Vi hoppas nå detta gruppspel och kan då ladda upp med det inför allsvenskan 2013 – där vi hoppas spela nästa år.

Peter Swärdh, Mjällby:

– Det finns det all anledning att se fram emot (gruppspelet i mars). Tävlingsmatcher som spelas riktigt tidigt på säsongen känns spännande, men också bra, säger tränaren till fotbolliblekinge.se.

Rikard Norling, Malmö:

– Värt att pröva tycker jag (nya upplägget). Börjar jag, utan att erfarenhet av det och tagit mig an upplägget med öppenhet, tala illa om det så tycker jag inte det är så ödmjukt. Vi går in i det och ser vad känslan blir. Förhoppningsvis går vi hela vägen och då kan vi tala om vad vi tyckte om upplägget, säger tränaren till klubbens hemsida.

Christian Lundström, Häcken:

– Cupen är jätteviktig. Vi ställde upp med ett bra lag i går och det är jätteviktigt ta sig vidare eftersom man då får tre bra matcher i vår. Sen ska vi ju framförallt ta oss vidare till kvartsfinalen, för det är ju Europaspel som står på spel.

– Det är bra att det händer något och att man försöker förbättra cupen. Sen tycker jag att finalen spelas på sommaren är bra, istället för efter säsongen. Då blir det lite avslaget.

Andreas Thomsson, Åtvidaberg:

– Det är ju solklart att målet är att gå vidare. Det är viktigt för oss att få tävlingsmatcher i mars och vi kan slå alla lag. Men det gäller att ta en match i taget, sa tränaren till klubbens hemsida inför segermatchen mot Skövde.

Per Ola-Ljung, Örebro:

– Vi ställer upp med det för dagen bästa laget, sa tränaren till klubbens hemsida inför vinsten mot Mariehem, vilket tyder på att ÖSK tar cupen på allvar.

Publicerad 2012-08-20 kl 10:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå