AIK deppar inte: “Absolut inte kört”

Uddamålsförlust mot CSKA Moskva på Råsunda för AIK. Nu krävs en jätteskräll i Ryssland för att laget ska nå Europa League-gruppspelet.

AIK förlorade det första mötet mot CSKA Moskva i den sista kvalrundan till Europa League hemma på Råsunda med 0-1.

Solnalaget stod emot bra i den första halvleken och bjöd inte gästerna från Ryssland på många lägen. Man hade däremot också svårt själva att skapa något riktigt vasst.

– Första halvtimmen har vi mycket boll men fixar det inte riktigt när vi har kontringar. Vi måste göra mål i första halvlek för att ha en chans, säger Helgi Danielsson till Eurosport.

I den andra halvleken skruvade CSKA upp tempot och tog tag i taktpinnen ordentligt. AIK fick sällan låna bollen och i den 61:a minuten kom utdelningen för bortalaget. Anfallaren Ahmed Musa bröt in i straffområdet från vänster och hittade Keisuke Honda som forcerade in bollen i öppet mål.

CSKA kontrollerade sedan händelserna och klasskillnaden var tydlig även om det inte blev några fler mål. Resultatet stod sig och nu har Andreas Alms AIK en riktigt tuff uppgift framför sig i returen om en vecka.

– Det är absolut inte kört. Vi ska ge allt vi kan men det kommer att bli tufft. CSKA är ett jättebra lag men vi ska försöka sätta dit en boll, säger AIK-anfallaren Viktor Lundberg till Eurosport.

AIK-CSKA Moskva 0-1 (0–0)
Mål: 0–1 Keisuke Honda (62).
Varningar, AIK: Martin Lorentzon.
Domare: Kevin Blom.
Publik: 16 889.

Publicerad 2012-08-23 kl 20:56