Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK drömmer om Cavani i ullstrupor på Friends

AIK mot Napoli och PSV Eindhoven. Men på Råsunda eller nybyggda miljardsatsningen Friends arena?
- Vi har inte tagit något beslut. Vi ska efter helgen undersöka möjligheter, öppnar AIK:s sportchef Jens Andersson.

AIK är nu beredda att undersöka möjligheten att spela kommande stormatcher i Europa League och på så vis smyginviga Friends som fotbollsarena redan i år.
Därmed finns chansen för AIK att få spela inför över 50 000 åskådare mot italienska toppklubben Napoli och superstjärnan Edinson Cavani.
Än så länge är avvaktar emellertid AIK:s ledning att ta beslut i frågan Råsunda eller Friends men sportchef utesluter inte att spela någon av matcherna på nya stadion i Solna som kostat över två miljarder att uppföra.

Och tidsmässigt finns möjligheter. Europa Leagues gruppspel inleds redan den 20 september och avslutas först den 6 december.
Friends inleds officiellt den 27 oktober med en artistkavalkad där bland andra Roxette uppträder, efter den 27:e återstår ännu två gruppspelsmatcher för AIK i Europa League-spelet – PSV Eindhoven den 8 november och Napoli den 22:a.

- Inget är bestämt, vi avvaktar och ska titta på frågan efter helgerna. Vi utesluter ingenting och ska prata igenom hur vi ska göra och undersöka möjligheter till Friends, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till FotbollDirekt.se.

Friends arenas vd Thomas Perslund har följt utvecklingen nere i Monaco tidigare i dag och han utesluter inte att släppa in AIK tidigare kommande säsongs allsvenska premiär för Europa League.

- Nu har vi inte fått någon förfrågan i från AIK ännu men får vi det är det klart att vi ska göra allt för att hitta en lösning, säger Perslund till FotbollDirekt.se.
-  Men samtidigt ska jag säga att det kan bli svårt med det tajta schema med event arenan redan har, det kan bli komplicerat.

AIK:s Jens Andersson igen:

- Vi får se som sagt se hur vi väljer att göra men vi tror ju att både Napoli och PSV blir publikdragare som kommer att ge möjligheter.

Publicerad 2012-09-01 kl 07:30
Annons
Annons
Annons