POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK drömmer om Cavani i ullstrupor på Friends

AIK mot Napoli och PSV Eindhoven. Men på Råsunda eller nybyggda miljardsatsningen Friends arena?
- Vi har inte tagit något beslut. Vi ska efter helgen undersöka möjligheter, öppnar AIK:s sportchef Jens Andersson.

AIK är nu beredda att undersöka möjligheten att spela kommande stormatcher i Europa League och på så vis smyginviga Friends som fotbollsarena redan i år.
Därmed finns chansen för AIK att få spela inför över 50 000 åskådare mot italienska toppklubben Napoli och superstjärnan Edinson Cavani.
Än så länge är avvaktar emellertid AIK:s ledning att ta beslut i frågan Råsunda eller Friends men sportchef utesluter inte att spela någon av matcherna på nya stadion i Solna som kostat över två miljarder att uppföra.

Och tidsmässigt finns möjligheter. Europa Leagues gruppspel inleds redan den 20 september och avslutas först den 6 december.
Friends inleds officiellt den 27 oktober med en artistkavalkad där bland andra Roxette uppträder, efter den 27:e återstår ännu två gruppspelsmatcher för AIK i Europa League-spelet – PSV Eindhoven den 8 november och Napoli den 22:a.

- Inget är bestämt, vi avvaktar och ska titta på frågan efter helgerna. Vi utesluter ingenting och ska prata igenom hur vi ska göra och undersöka möjligheter till Friends, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till FotbollDirekt.se.

Friends arenas vd Thomas Perslund har följt utvecklingen nere i Monaco tidigare i dag och han utesluter inte att släppa in AIK tidigare kommande säsongs allsvenska premiär för Europa League.

- Nu har vi inte fått någon förfrågan i från AIK ännu men får vi det är det klart att vi ska göra allt för att hitta en lösning, säger Perslund till FotbollDirekt.se.
-  Men samtidigt ska jag säga att det kan bli svårt med det tajta schema med event arenan redan har, det kan bli komplicerat.

AIK:s Jens Andersson igen:

- Vi får se som sagt se hur vi väljer att göra men vi tror ju att både Napoli och PSV blir publikdragare som kommer att ge möjligheter.

Publicerad 2012-09-01 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå