Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

AIK dumpar Anchén

Vi minns drömmålet mot Örebro men några bestående avtryck i övrigt gjorde inte Uruguayanen Jorgé Anchén. Nu har AIK valt att inte köpa loss honom.

- Vi är intresserade av att ha honom kvar. Men idag kan vi inte dra på oss den investeringen. Årets ekonomiska resultat kommer inte att bli positivt, vi vet inte vad vi kommer att för budget nästa år och kan inte ta risken, det handlar om pengar, förklarar sportchefen Ola Andersson till Aftonbladet.

Anchén värvades till AIK som en offensiv kraft på mittfältet, främst om yttermittfältare. Men en skada tidigt på säsongen gjorde att han inte kunde vara med inledningsvis och hade därefter svårt att ta en ordinarie plats.

Enligt en skrivelse på AIK Fotbolls hemsida står det att läsa att klubben väljer att inte satsa på Anchén, då Gabriel Özkan är tillbaka fullt ut och Daniel Gustavsson dessutom värvats till samma position.

Kontraktet med Anchén var skrivet på tre år men det upprättades så att AIK hade rätt att säga upp det halvårsvis.
"Detta för att klubben inte ska sitta med en alltför stor ekonomisk risk om inte spelaren presterar efter en tid" skriver AIK Fotboll på sin hemsida.

Jorgé Anchen återfinns i AIK:s trupp säsongen ut men därefter får han se sig om efter en ny klubb.

Mats Jonsson
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-20 kl 16:40
Annons
Annons
Annons