Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

AIK-duo på väg att lånas ut till finsk klubb

Foto: Scanpix

Både Patrick Kpozo och Rickson Mansiamina ser att ut lånas ut från AIK till finska Helsingfors IFK.

I dagarna skrev finska Ilta-Sanomat att HIFK är nära att låna in AIK:s vänsterback Patrick Kpozo. Men det är inte bara den 18-årige ghananen som är aktuell för huvudstadsklubben. På sin hemsida skriver nu HIFK att man testar Kpozo, men också AIK:s offensive mittfältare Rickson Mansiamina, 18.

Duon är på besök i Finland just nu och ska testa med Helsingfors IFK den här veckan.

- Båda spelarna är unga och har mycket potential. De behöver regelbunden speltid. Samarbetet med AIK gällande Sauli Väisänen förra året fungerade utmärkt och båda klubbarna är väldigt nöjda över resultatet, säger HIFK:s idrottschef Henri Määttä.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är klubbarna i stort sett redan överens om villkoren kring låneavtalen.

Under hösten 2015 var AIK:s mittback Sauli Väisänen utlånad till just HIFK och i september förra året skrev Fotbollskanalen om att AIK och Helsingfors IFK öppnat för ett samarbete mellan klubbarna.

– Det har funnits lite sådana resonemang. Vi får se lite grann, sa AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen då.

– Vi ska utvärdera det under hösten. Vi ska åka dit och titta i vilken miljö de utbildar spelare i. Det är viktigt för oss om vi ska göra något, miljön.

Publicerad 2016-03-22 kl 13:22

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER