AIK en poäng från nedflyttningsstrecket – föll tungt borta mot Mjällby

Uppförsbacken fortsätter för AIK.
Under söndagen förlorade man med 3-1 borta mot Mjällby på Strandvallen.

Se höjdpunkterna från matchen i Sporten.

AIK fick en mardrömsstart på matchen. Redan efter tio minuters spel tog hemmalaget ledningen genom Moses Ogbu som stötte in 1-0 från nära håll.

Mjällby gav sig inte efter sitt ledningsmål. De fortsatte att dominera bollinnehavet och skapade mest. Med halvtimmen spelade hade nykomlingarna skapat fem chanser utan att AIK skapat någon.

Precis innan halvtid blev AIK tilldelade en straff efter handboll i Mjällbys straffområde. Enoch Kofi Adu klev fram till straffpunkten och placerade säkert in kvitteringen till 1-1.

Men AIK skulle bara få ha ledningen i någon minut. Sekvensen efter fällde Per Karlsson Mjällbys David Löfquist i eget straffområde och då var det Mjällbys tur att få straff. Ogbu förvaltade straffen och satte sitt andra mål för dagen till 2-1.

- Vi pratade i vattenpausen om att sätta mer press på Mjällby och därefter gjorde vi det bättre. De skapade inte lika mycket. Men sen är det onödigt av oss att bjuda dem på 2-1-målet, sa AIK:s lagkapten Henom Goitom till Dplay i halvtid.

Mjällby inledde den andra halvleken på samma sätt som man avslutade den första. Direkt i inledningen hade Viktor Gustafsson ett tungt skott från distans i ribban och ut.

Med timmen spelad hade AIK en omdiskuterad målsituation. Karol Mets slog ett inlägg som Mjällby-målvakten Carl-Johan Eriksson famlade till och fångade mot stolpen. AIK-spelarna ropade på mål medan domare Mohammed Al Hakim friade.

Istället blev det 3-1 till Mjällby med kvarten kvar. Ett Mjällby-inkast skarvades vid den främre stolpen till en tämligen omarkerad Taylor Silverholt vid den bortre stolpen som stötte in 3-1 med huvudet.

3-1 blev slutresultatet. Förlusten innebär att AIK hamnar på tolfteplats i tabellen, med endast tre vinster på 14 matcher. Mjällby, å andra sidan, klättrar till sjundeplats i tabellen med sin femte vinst för säsongen.

Härnäst besöker Mjällby Djurgården på Tele2 Arena, samtidigt som AIK tar emot Östersund hemma på Friends.

- Vi måste tro på det. Vi har påbörjat någonting här som vi måste tro på att det vänder, och om det är någon som ska tro på det så är det jag som kommit in och ska tillföra ny energi och allting. Samtidigt är det så att vi måste inse att vi inte kan ge bort så enkla mål som vi gör. Vi kan inte ge oss själva den uppförsbacken i början av matcherna, då är det svårt att komma tillbaka, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak till Dplay efter matchen.

Mjällby: Eriksson - Watson, Löfgren, Agardius - Tamimi, Gustavsson, Gustafson, Jeahze, Löfquist, Ogbu, Moro

AIK: Haugaard - Tihi, Karlsson, Mets - Hussein, Adu, Michel, Lindkvist - Rashidi, Goitom, Silva