Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK fåordigt om nya organisationen: "Det kommer en uppdatering"

Foto: Bildbyrån.

I april gick AIK ut med att en klubbdirektör skulle anställas.
Sedan dess har det varit knäpptyst.
Och Gnaget fortsätter lägga locket på.
- Vi kommer att komma med en uppdatering om det, säger ordföranden Per Bystedt till Fotbollskanalen.

För knappt fyra månader sedan gick AIK ut med beskedet att man skulle slopa vd-rollen i aktiebolaget och i stället anlita en klubbdirektör. Det innebär i praktiken att den tjänst som i dag innehas av Mikael Ahlerup kommer att försvinna – och Ahlerup var heller inte aktuell för den nybildade tjänsten.

”Klubbdirektören kommer att rekryteras utifrån och alltså inte rekryteras från varken bolaget eller föreningen”, skrev man i ett uttalande på sin hemsida.

Tanken är att personen i fråga ska vara på plats ”i god tid inför nästa år”. Men trots att det nu är fyra månader sedan man gick ut med att en klubbdirektör skulle rekryteras har det inte kommit några besked. Mikael Ahlerup sitt kvar på sin vd-post, trots att Fotbollskanalen och andra medier fått uppgifter om att han skulle få lämna sitt uppdrag, och ordföranden Per Bystedt är mycket fåordig kring hur arbetet fortlöper.

- Vi kommer att komma med en uppdatering om det. Då får du den informationen också. Vi jobbar på enligt det vi sagt, säger han till Fotbollskanalen.

När kommer den uppdateringen?
- Det kan jag inte svara på utan det är vi i styrelsen tillsammans med Mikael (Ahlerup red anm.) och ledningen som jobbar med det.

Men du kan inte säga någonting om var i processen ni är?
- Nej, det säger vi till alla samtidigt i så fall.

Mikael Ahlerup å sin sida hänvisar alla frågor till just Bystedt.

- Det är han som leder det arbetet så då får han uttala sig, säger han till Fotbollskanalen.

Har du fått några besked kring din roll i föreningen eller vad du ska jobba med framöver?
- De frågorna får du ställa till Per.

- Styrelsen har via Per aviserat ett arbete som ska resultatera i någon form av organisationsförslag till hösten. Där är vi inte och innan det finns det egentligen ingenting att säga.

Per Bystedt har också öppnat för att klubben kan ha både en vd (då aktiebolagslagen kräver att ett publikt aktiebolag ska ha en vd) och en koncernchef (klubbdirektör). Om Mikael Ahlerup ingår i de planerna ville han, då han gästade podden ”3-5-2” i våras, dock inte svara på.

- Exakt hur de rollerna definieras är det vi diskuterar nu. Man skulle kunna tänka sig att man både har en vd och en koncernchef, eller att koncernchefen också är vd. Det är det vi ska prata om, sa Bystedt då.

Publicerad 2017-08-18 kl 15:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons