Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

AIK fick träna målskytte - 5-0 mot Tallinn

AIK fortsätter ösa in mål: Idag fem stycken mot Flora Tallinn. Mohamed Bangura och Viktor Lundberg imponerade på topp - men motståndet var tveksamt. 

- En klassisk fråga, gjorde vi dem dåliga eller var de dåliga? Jag vet
inte, säger AIK:s andretränare Nebojsa Novakovic till FotbollDirekt.se.

- Men vi följde iallafall vår matchplan, var aggressiva och pressade högt. Vi kan inte vara annat än nöjda.

AIK fortsätter sin lyckade försäsong, men kritiken mot enkla motståndare i träningsmatcherna lär inte avta - Flora visade inte mycket. AIK ägde matchen från start till mål. 3-0 efter första halvlek, efter två mål av en ovan målskytt: Robert Åhman-Persson slog till med en kanonfrispark i krysset och en hård straff.

Viktor Lundberg fick starta i en släpande forwardsposition bakom Mohamed Bangura och det gick bra. Lundberg spelade fram Bangura till 2-0-målet. 

- Vi kände att det var läge att testa Viktor med Mohamed, och det föll ju väl ut. Det är bra att veta att vi har alternativ när säsongen startar, säger Novakovic om duon. 

Det fortsatte på samma sätt i andra halvlek och två mål till blev det, ett från Lundberg och ett från inhoppande Kevin Walker.
Beröm från Novakovic till Lundberg och Bangura, men också till tvåmålsskytten Robert Åhman-Persson samt mittbackarna Niklas Backman och Per Karlsson. 

- Flora hade en riktigt tung forward på minst 190 cm, men jag tror "Pertan" och Niklas vann varenda duell mot honom. Försvarsmässigt var det närmast perfekt, de har en halvchans på hela matchen.

Provspelarna Sandro och Goran Slavkovski fick 25 respektive 10 minuter. Nebojsa Novakovic var kritisk mot bägge efter förra matchen mot Vasalund och vet inte hur länge spelarna blir kvar.

- Det här var inte matchen att bedöma dem två. Sandro var bättre än mot Vasalund, men han kommer in när det är avgjort. Idag fokuserade vi på andra spelare. Vi får se hur det utvecklar sig med de här spelarna, vi vill ha kvar dem ett tag till innan vi tar beslut.

 

Publicerad 2011-02-26 kl 19:28