Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

AIK flyttar in på Friends Arena under försäsongen - tillfälligt konstgräs läggs

Foto: Bildbyrån

Under delar av sin försäsong kommer AIK hålla till inne på Friends Arena.
Laget kommer träna och spela cupmatcher på en tillfällig konstgräsmatta.
- Nästintill optimala förutsättningar, beskriver huvudtränaren Rikard Norling.

AIK meddelar på sin hemsida att man mellan den 12 februari och 12 mars, efter att laget kommit hem från sitt träningsläger i Dubai, kommer att träna inne på sin hemmaarena Friends Arena. Där kommer en konstgräsmatta att rullas ut, tillfälligt.

Att få möjlighet till att förbereda laget med de förutsättningar som inomhusträning på Friends Arena innebär är en markant skillnad och ger oss möjligheter att träna på ett sätt som vi vant oss vid att inte kunna göra under vinterhalvåret utomhus i Stockholmsområdet. Vi får helt enkelt nästintill optimala förutsättningar i våra sportsliga förberedelser inför säsongen 2019 vilket är en utveckling som jag välkomnar, säger huvudtränaren Rikard Norling i en kommentar.

Sportchefen Björn Wesström:

Att skapa bättre förutsättningar på både lång och kort sikt för utvecklingen av vår verksamhet är en del av det ständiga arbete som pågår. En av de svåraste delarna i ett sådant arbete är att förbättra träningsförutsättningarna. Vi söker alltid sätt att minska distansen till andra klubbar i Sverige med bättre träningsmöjligheter och det här är ett tydligt steg i rätt riktning.

Vidare meddelar AIK att man kommer spela sina gruppspelsmatcher och en eventuell kvartsfinal i svenska cupen på Friends Arena under den nämnda perioden.

Här är AIK:s inbokade matcher under försäsongen.

Publicerad 2019-01-09 kl 15:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons