AIK föll - Peking-stjärnan stor matchhjälte: "Väldigt glad - men inte för målen"

NORRKÖPING. IFK Norrköping besegrade AIK med 2-0.
Då blev Samuel Adegbenro matchhjälte med två mål.
- Jag är vädligt glad, inte för målen, utan för att vi tog tre poäng, säger han till Discovery+.

Se målen i TV4-sportens sändning här ovan.

Västerås SK

IFK Norrköping besegrade AIK med 2-0 och gick därmed upp på andra plats i allsvenskan. Stor matchhjälte blev nyförvärvet Samuel Adegbenro som gjorde båda målen på nick. Därmed besegrade Rikard Norling sitt förra lag.

Första halvleken var jämn, men där AIK hade de farligaste chanserna.

Efter 15 minuter ville bortalaget ha straff efter att Saku Ylätupa ramlat i en duell med Jonathan Levi. Men domaren friade.

Minuten efter spelade Isak Bergmann Johannesson fel och bollen hamnade hos Nicolas Stefanelli som kontrade och sköt tätt utanför.

0-0 stod sig in i halvtidsvilan.

1-0 kom efter 62 minuter. Ari Freyr Skulason slog ett fint inlägg från vänster till Samuel Adegbenro som nickade in bollen i mål.

Med fyra minuter kvar kom 2-0. Den här gången var det Sead Haksabanovic som slog inlägget till Adegbenro som nickade in matchens andra mål, och fastställde slutresultatet.

Efter matchen var Adegbenro överlycklig - av förklarliga skäl.

- Det var en tuff match mot ett bra lag, men vi jobbade hårt och lyckades vinna, säger han till Discovery+.

Båda målen kom till från inlägg till vänster, som hittade anfallaren i boxen.

- Det är riktigt lagarbete. Vi har jobbat hårt varje vecka och har fått till det, så jag tycker att det är lagarbete som ligger bakom det.

Hur bra han tycker Norrköping är?

- Jag tycker att vi gör det väldigt bra. Jag är vädligt glad, inte för målen, utan för att vi tog tre poäng, avslutar anfallaren, som nu gjort fem mål på de tre senaste matcherna.

I och med de tre poängen avancerade Norrköping upp till en andra plats i tabellen, på lika många poäng som trean Malmö FF, och två poäng bakom ettan Djurgården.

Startelvor

IFK Norrköping: Jansson - Wahlqvist, Lund, Agardius - Abdulrazak, Fransson, Johannesson, Levi - Adegbenro, Björk, Haksabanovic

AIK: Janosevic - Hussein, Milosevic, Papagiannopoulos, Otieno - Ylätupa, Larsson, Ofori, Bahoui - Stefanelli, Goitom.

-
-
Publicerad 2021-05-10 kl 20:19

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.