Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK förbereder sig inför Europa League i USA

AIK möter lag man inte känner till i USA. Ett test inför kommande Europaspel.
– Det är ett av skälen till att vi är här, säger Björn Wesström till aikfotboll.se.

I natt klockan 02.00 svensk tid ställs AIK mot Chivas USA i en träningsmatch. Solnaklubben vet inte mycket om motståndet, som anses vara ett mittenlag i den amerikanska MLS-ligan.
– Jag har inte så mycket att berätta, det är väl ett av skälen till att vi är här - för att spela mot motstånd vi inte har så jättebra koll på, säger scoutingchefen Björn Wesström.

– I europaspelet i sommar kommer vi att möta lag som vi till viss del kan scouta, men väldigt dåligt och med väldigt få detaljer. Det här blir ett sätt att öva lite på arbetssättet när vi möter ett motstånd vi inte känner till.

Tränaren Andreas Alm:
– Alla säger att det är ett lag med tekniskt skickliga spelare, passningsskickliga och snabba spelare. De har många med mexikanskt ursprung och jag förväntar mig ett väldigt bra motstånd. Jag räknar med att vi får springa mycket, och det gillar vi.

Allsvenskan närmar sig med stormsteg och det innebär också att AIK kommer att börja matcha spelarna som är tänkta för startelvan under säsongen mer och mer framöver.
– Det är klart att det blir så. Sen har vi alltid lite skavanker. Vi ska spela tre matcher på en vecka och det gäller att hitta elvor som kan prestera i tre olika matcher. Men ja, vi kommer närmare och närmare supercupen och sedan allsvenskan.

AIK:s trupp till matchen mot Chivas:
Simon Lundgren, Ivan Turina, Niklas Backman, Per Karlsson, Robert Åhman Persson, Daniel Tjernström, Lalawélé Atakora, Christian Kouakou, Robin Quaison, Martin Lorentzson, Sal Jobarteh, Nicklas Maripuu, Al Hassan "Crespo" Kamara, David Fällman, Pontus Engblom, Kwame Amponsah Karikari, Edward Owusu, Daniel Gustavsson, Emil Skogh, Viktor Lundberg.

Otillgängliga spelare:
Nils-Eric Johansson (sjuk), Alexander Milošević (ej matchredo), Helgi Daníelsson (skadad), Martin Kayongo-Mutumba (landslagsuppdrag), Celso Borges (skadad), Kyriakos Stamatopoulos (landslagsuppdrag) och Gabriel Özkan (ej matchredo).
Publicerad 2012-02-27 kl 20:00
Annons
Annons
Annons