POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

AIK-förvärv fick lämna Skytteholm i förtid: ”Fick känna lite AIK-kärlek”

Foto: Bildbyrån.

SOLNA. AIK:s nya spelare blev presenterade på Skytteholm.
Två av nyförvärven fick däremot inte vara med och träna.
- De har ännu inte arbetstillstånd, förklarar sportchefen Björn Wesström.

AIK har hittills rustat truppen med fyra spelare inför säsongen 2020. Målvakten Jakob Haugaard har kommit in som ersättare till Oscar Linnér, Erick Otieno som ny vänsterback från Vasalund, Jasir Asani som ny ytter på lån från FK Partizani och senast under torsdagen skrev Ebenezer Ofori på ett avtal över 2023.

När AIK under torsdagskvällen höll sin första träning på Skytteholms IP fanns Haugaard, Otieno och Asani på plats på anläggningen. Ofori var dock, trots sin frånvaro, den spelare som fick störst jubel när sportchefen Björn Wesström radade upp nyförvärven i en intervju på innerplanen.

- Det känns bra i mer än bara magen. Det är en person som jag tycker väldigt mycket om och en spelartyp som vi kommer att ha extremt mycket nytta av när vi sätter oss på utvecklingshästen och rider fram. Det är en spelare som jag tycker kan underhålla och förbättra och göra oss jävligt mycket bättre, säger Wesström.

Tränaren Rikard Norling fyller i:

- Jag måste säga att många av förvärven är bra, men jag känner likadant som man märkte på reaktionerna här i dag när Oforis namn kom på tal. Det sätter an tonen på ett jäkligt intressant sätt nu när han är klar. Det kommer att påverka konkurrenssituationen på ett riktigt bra sätt och sedan har han en förmåga att spela på ett sätt som jag tror är på den vägen som vi vill gå in på till 2020.

Däremot var Haugaard den enda av de nya spelarna som deltog under träningen, då Asani och Otieno fick lämna efter supportrarnas välkomnande med sång och pyroteknik.

- De har ännu inte arbetstillstånd, vilket gör att vi behöver vara försiktiga med hur vi exponerar dem. De fick vara med här, känna AIK-kärlek och sedan åkte de tillbaka till Karlberg, säger Wesström.

Wesström beskriver vidare Asani så här:

- Efter det att vi drabbades av en skada (på Nabil Bahoui) började vi titta på en lite mer offensivt balanserad spelare som förhoppningsvis har egenskaper att skapa mycket en mot en, sätta andra spelare i spel och göra mycket poäng. Vi hoppas att Jasir Asani är den spelaren.

Wesström menar nu att truppen är mer eller mindre satt inför svenska cupen och allsvenskan.

- Antalsmässigt är truppen tillräckligt stor. Vi har två spelare på varje position om man tittar rent antalsmässigt, men sedan behöver man alltid jobba med en spelartrupp och se till att man optimerar den enskilda spelarens utveckling. Det kan betyda att man kan göra en bedömning att en spelare står lite för långt bak i konkurrenssituationen och då behöver kanske den spelaren hitta på något annat under en tid med en utlåning och sådär. Vi får se lite grann hur vi slipar till och stuvar till det här, men i stora drag är det definitivt den truppen vi ser framför oss här som ska göra det.

AIK lyfte även i höstas upp mittfältaren Tom Strannegård, 17, och backen Eric Kahl, 18, till A-truppen från egna led. Vidare har föreningen tappat Oscar Linnér, Joel Ekstrand, Jesper Nyholm, Tarik Elyounoussi, Christos Gravius, Anton Salétros och Chinedu Obasi.

Publicerad 2020-01-09 kl 20:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå