Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK ger inte upp Råsunda - trots nyhet om försäljning

AIK ger inte upp tanken på att köpa Råsunda – trots att Peab och Fabege kommit överens med svenska fotbollförbundet om en affär.
- Det där är gamla nyheter i ny förpackning, säger Claes Hansen i AIK:s arenagrupp.

Enligt tre pressmeddelanden har parterna Peab, SvFF och Fabege gjort upp planerna för ett övertagande av Råsunda. Uppgörelsen går ut på att Peab köper bostadsbyggrätter till ett beräknat värde av 320 miljoner, medan Fabege ska bygga kontor på mark värd 170 miljoner.

Men siffrorna beräknas på en detaljplan som Solna stad ännu inte klubbat igenom, och Claes Hansen tänker inte släppa möjligheten att AIK tar över Råsunda i framtiden.

- Vi avskriver ingenting förrän, bildligt talat, grävskoporna har rivit stadion. Vissa projekt blir av, andra inte. Och det finns inget formellt beslut om en detaljplan, säger Hansen.

Han tycker att värderingen till 490 miljoner kronor för marken är missvisande. Enligt oberoende experter som Hansen konsulterat vore det mer realistiskt att Råsunda betingar ett marknadspris på strax under hälften.

- Den här uppgörelsen är inte på långa vägar färdig utan förutsätter dels att Swedbank Arena blir klar, och dels att det höga beloppet 490 miljoner kronor går igenom i detaljplanen, säger han.

Fotbollskanalen.se ringer Peab för att reda ut begreppen. Informationschefen Gösta Sjöström förklarar att affären gjorts upp, men medger samtidigt att detaljplanen inte formellt sett gått igenom.

Så egentligen kan man inte dra några slutsatser av det här förrän Solna stad sagt sitt i frågan?

- Så kan man se det, säger Gösta Sjöström.

Varför skickar ni ut ett pressmeddelande om köpet inte är helt klart?

- Vi tre, Peab, fotbollförbundet och Fabege är ense om förvärvet. Och visst förutsätter det en färdig detaljplan. Men vi räknar ju med att saker och ting ska ha sin gilla gång i den här processen.

Vad händer om beloppet i den slutlgiltiga detaljplanen ändras kraftigt?

- Det får vi ta ställning till då i så fall, säger Gösta Sjöström.

Tillträde för Peab och Fabege väntas bli under 2012, då den nya nationalarenan står färdig. AIK:s arenagrupp håller ett möte nästa vecka för att diskutera sina framtidsplaner.

Publicerad 2009-12-11 kl 16:01
Annons
Annons
Annons