Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

AIK gör om styrelseförslaget - i sista stund: "Var lite förhastat"

10å

AIK gör om förslaget till ny bolagsstyrelse. Bara ett dygn före den extrainsatta årsstämman.
- Första utkastet var inte helt förankrat, säger ordförande Göran Lööv till fotbollskanalen.se.

Det har stormat rejält kring fjolårsmästaren under merparten av säsongen. I supporterled har missnöjet pyrt mot klubbens ledning – inte minst mot styrelsen i idrottsaktiebolaget AIK fotboll AB.

ANNONS

Fansen har haft svårt att acceptera årets motgångar, sportsligt och särskilt ekonomiskt – i ljuset av de många spelarförsäljningar som genomfördes inför den allsvenska starten.

På tisdag väntar en extrainsatt årsstämma där delar av bolagsstyrelsen ska bytas ut, och nuvarande AB-ordföranden Mats Gustavsson väntas lämna sin post. Men nu står det klart att nomineringskommittén får bakläxa på sitt förberedande arbete – och bara ett dygn före stämman presenteras en ny plan om vilka personer som ska ingå i styrelsen.

- Man kommer att lägga fram ett reviderat förslag som ser lite annorlunda ut. Men jag kan inte kommentera det förrän nomineringskommittén går ut med det på förmiddagen i morgon, säger föreningsordföranden Göran Lööv till fotbollskanalen.se.

Varför ska förslaget göras om?
- Man hade lite för bråttom i den här frågan. Allting var inte förankrat i de stora kapital- och ägargrupperingarna. Så nu kommer en delvis ny information som jag inte kan kommentera riktigt ännu, säger Lööv.

ANNONS

Men det blir andra personer än vad som föreslås på er hemsida i nuläget?
- Inga kommentarer, faktiskt. Tyvärr. Men efter lunch i morgon kan jag berätta mer. Det vore väldigt tokigt att gå ut med något nu. Däremot känner jag att det förslag som ska läggas fram är väl förankrat och att vi nu har hittat en bra lösning. Jag är nöjd, säger Göran Lööv.

Han berättar att svårigheten varit att hitta en balans mellan ideal och kapital. Mellan medlemsinflytande och mellan de som pumpar in pengar i AIK.

- Vi måste ha en bra kombination. AIK FF har ju inga egna miljoner att satsa, om vi haft det hade det här idrottsaktiebolaget inte ens behövts. I nuläget är det viktigt att alla intressenter får en så bra insyn och representation som möjligt. Även de som sitter på kapitalmajoriteten måste ha en ”impact” på hur bolaget fungerar.

ANNONS

Enligt förslaget som i nuläget finns på AIK:s hemsida utgörs bolagsstyrelsen endast av två föreningsrepresentanter av totalt åtta namn. En sådan fördelning skulle kunna begränsa medlemmarnas inflytande – och detta i en tid när många uttryckt missnöje med hur klubben sköts.

- Det är ju naturligt att man som medlem vill ha mycket att säga till om. Och många har ju även uttalat sig ganska ordentligt på den punkten. Men just den balansen är ju som sagt vad vi söker. Det är den processen vi är klara med nu. Jag är komfortabel med den information som går ut i morgon. Vi är på väg att nå fram till ett jättebra förslag, säger Lööv.

Publicerad 2010-12-19 kl 19:17
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto