Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK hämtar in miljoner - och löser sina lån: "Det är tanken"

Snart rullar friska pengar in i AIK – och då ska klubbens beryktade lån lösas upp.
- Det är tanken, säger ordföranden Johan Strömberg till fotbollskanalen.se.

Dagen efter att han och resten av den nya styrelsen klubbats fram vid en extrainsatt bolagsstämma gör AIK:s ledning sitt första gemensamma drag. En nyemission, för att bringa stabilitet till vad som under årets lopp allt mer framstått som ett ekonomiskt virrvarr.

- Det här ska skapa finansiell stadga i den löpande verksamheten. Så att vi inte hamnar i några dippar sedan. Sedan finns det några lån som vi räknar med att kunna återbetala, säger Johan Strömberg till fotbollskanalen.se.

Vad ordföranden syftar på är de lån som varit föremål för omfattande diskussioner bland fansen - och figurerat i mediernas bevakning under hela 2010. Pengar som lånats in till den dagliga verksamheten - för att täcka upp för andra lån.

- Ja, det är väl några av de lånen som vi ska se över om vi kan lösa. Men jag kan inte säga exakt vilka lån eller belopp, säger Johan Strömberg.

Hur mycket pengar kan ni få in genom nyemissionen?
- Vi har inte spikat vilket belopp det blir ännu. Med hänsyn till börskurser kan jag inte säga det heller förrän den dagen vi spikar allt. Man är förhindrad att uttala sig om emissionsbeloppet, säger Strömberg.

Jo, men i runda slängar kan du väl berätta ?
- Det är svårt. Man kan inte säga 100 miljoner, 300 miljoner eller fem miljoner. Nej, vilket belopp det blir ska vi besluta de närmaste veckorna. Beror på lite olika saker, exakt hur budget ser ut och så vidare.

När behöver ni pengarna?
- Under verksamhetsåret som kommer. Vi siktar ju på att genomföra emissionen under de första månaderna. Absolut senast i mars, förhoppningsvis.

Vad säger du om bolagets likvidet i nuläget, hur mycket pengar har ni på kontot?
- Jodå, vi klarar likvideten. De här åtgärderna är som sagt mer för att vi ska få ordning på lite längre sikt. Då tyckte vi att det var rätt läge att komma igång nu när vi har en ny styrelse, säger Johan Strömberg.

Publicerad 2010-12-22 kl 12:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons