Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK har inte nått delmål i arenaprojekt

AIK planer på en ny arena går trögt. I dag kan FotbollDirekt.se avslöja att flera av delmålen inte nåtts.

- Vi satte från början upp höga ambitioner när arenagruppen bildades i somras men det är bara konstatera att vi inte nått flera av våra delmål, säger AIK:s ansvarige för arenagruppen, Claes Hansen och tillägger:
- Klart att det är frustrerande. Det är många som har bråttom. Men en ny arena får man leva med i 60-70 år så från AIK-horisont finns ingen anledning till stress eller oro. I min värld gör det ingenting om planeringsarbetet tar 6-12 månader längre än beräknat.

Det är yttre faktorer som bromsat upp AIK-gruppen som identifierat minst tre möjliga arenaalternativ. Det är gjort.
Så långt i fas med målsättning - däremot saknas affärsplaner och prospekt för respektive projekt och jämförelser mellan alternativen fullt ut.

- Det är så det är. Vi har helt enkelt inte kunnat få fram den information vi är ute efter i tillräcklig utsträckning, förklarar Hansen.

- Det viktigaste för oss i dagsläget nu är att bli färdiga med den delrapport som ska presenteras för AIK:s styrelse i början av december med status kring alternativ och vägval. Vad ska vi satsa på och inte?

AIK med andra ord långt i från en lösning i arenafrågan - men det finns naturliga orsaker till problemen.
Att det mesta fortsatt och så bokstavligt hänger i luften kring de fyra arenaalternativ AIK jobbar efter är utanför mästarklubbens makt att skynda på.

Claes Hansen ger här sin syn på statusen kring Swedbank Arena (nya nationalarenan), Stockholmsarenan (Hammarbys arenaprojekt i Globen-området), renovering av Råsunda, alternativt en helt ny arena i AIK-regi i norrort-eller västerort.

- Kring Swedbank Arena har vi ännu inte fått något konkret bud. Vi har helt enkelt ingenting att ta ställning till i dagsläget.

- Stockholmsarenan fick helt nyligen klart med ett management-avtal som gör klart att AEG får ansvaret för driften av arenan. Det blev klart förra fredagen så nu har vi äntligen fått en samtalspartner i det projektet.

- Kring en upprustning av Råsunda har vi lyckats klara en detaljplan. Men det är mycket som är osäkert. Bland annat står det klart i info vi fått fram att hela den östra läktaren förmodligen skulle behöva rivas då dagens besiktningsavtal dömer ut den år 2018.

- Dessutom ingår den i planerna för nya Swedbank Arena som går ut på att Förbundet kommer att sälja Råsunda, även om så inte har skett ännu.

- En ny arena i norrort-västerort är också ett alternativ men där är ännu det mesta oklart kring både markfråga och diverse tillstånd. Med lite tur kan vi veta mer under första kvartalet nästa år.

Har ni/du något favoritalternativ?
- Emotionellt är det nog Råsunda som är favoritalternativ för många. Men så finns det andra tekniska aspekter som gör att det inte riktigt i dagsläget går att ta ställning i frågan.

Publicerad 2009-11-21 kl 16:56
Annons
Annons
Annons