Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK har inte smält skandal – vill ha Syrianska-bojkott

Förra året blev det kaos och AIK dömdes tillslut till förlust och böter. Nu avråder AIK supportrarna från att åka till Södertälje. Något Syrianska ställer sig frågande till. - Det förvånar mig jättemycket, säger Syrianskas sportchef Ghayath Moro till FotbollDirekt.se.

Om en dryg vecka tar Syrianska emot AIK i Södertälje. En match som ifjol avbröts efter en halvtimme och AIK dömdes till förlust med 3-0 och 150 000 kronor i böter. Gnaget bedömdes då vara skyldiga till att knallskott kastats in mot en bollkalle och en tränare. Något som ett år senare inte är glömt. - Vi tycker att arrangemanget har brister i säkerheten. Efter vad som hände i fjol avråder vi våra supportar från att åka dit, säger AIK:s ordförande Johan Strömberg till Sportbladet.

Syrianska svarar nu på vad de tycker är ett konstigt uttalande från AIK. - Det förvånar mig jättemycket. Det är konstigt att de tycker att det är brist på säkerhet, säger Ghayath Moro och fortsätter: - I början på året ringde de och frågade om de fick ha vår arena som reservarena, det är ju lite konstigt att de vill ha det om de tycker att säkerheten har brister.

Men kan du förstå kritiken med tanke på vad som hände förra året? - Nej absolut inte. Vi har ju spelat en match på Råsunda mot de efter det och då var det ju inga problem alls.

Samtidigt menar Ghayath Moro på att Syrianska inte kan tvinga folk till att komma till arenan. - Vill de inte komma hit så behöver de inte men det känns ju lite konstigt. Vi kan inte tvinga folk att komma och kolla men de som vill det är naturligtvis hjärtligt välkomna.

Michael Ehn

Publicerad 2012-04-04 kl 20:07
Annons
Annons
Annons