POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK häver "Lex-Atta" - Pavey stängs inte av från spel

Förhandlingarna har kapsejsat helt. Men Kenny Pavey får spela vidare – trots att han inte förlänger med AIK.
- Vi respekterar våra gällande avtal, säger Jens Andersson till fotbollskanalen.se.

Förra säsongen skakades Stockholmsklubben av ett infekterat bråk kring mittbacken Walid Atta. Tidigt på säsongen stod det klart att denne inte tänkte skriva på något nytt kontrakt, och då svarade styrelsen med att inte låta honom spela alls i allsvenskan – till dåvarande tränaren Alex Millers förtret.

Nu sitter Kenny Pavey i samma sits. Trotjänaren är fri att gå vart han vill vid årsskiftet – och fotbollskanalen.se kan nu berätta att en fortsättning i AIK är utesluten. Parterna kommer inte överens, vilket innebär att engelsmannens sjätte år på Råsunda även blir hans sista.

- Det pågår inga förhandlingar och det har det heller inte gjort på ett bra tag, säger sportchefen Jens Andersson till fotbollskanalen.se.

Han förklarar också att klubben bestämt sig för att häva ”Lex-Atta”. Det innebär att spelare som vill fullfölja sin kontraktstid och sedan flytta inte riskerar att petas ur truppen.

- Det handlar inte om Kenny Pavey som enskild spelare, det handlar om vår generella hållning. Förut fanns en Bosman-policy i AIK som trädde i kraft i Walid Atta-fallet. Numera ligger ansvaret hos mig som sportchef, och vi respekterar våra avtal som vi har med spelarna. Har man avtal till 31 december då är man uttagningsbar till dess, säger Jens Andersson.

Kenny Pavey är tillgänglig för spel – trots att han inte förlänger sitt kontrakt?
- Ja, det kommer han att vara.

På fredagen tränade Pavey med AIK:s samarbetsklubb Väsby, men enligt Jens Andersson gjorde en handfull andra a-lagsmedlemmar detsamma. Orsaken var att resten av truppen ju fortfarande befann sig i Blekinge efter mötet med Mjällby.

Publicerad 2011-09-16 kl 20:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå