POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

AIK hoppas hitta tillbaka till ett bra spel: "Går att underskatta att bara ha en match i veckan"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK:s poängtapp mot Elfsborg i spelaren ovan.

Knackig utdelning både i spelväg och poängväg sista tiden.
Då hoppas AIK att en hel träningsvecka kan göra skillnad mot Örebro.
- Det går att underskatta att bara ha en match i veckan, för man kan träna på många saker, säger Henok Goitom.

AIK har den senaste tiden haft det knackigt, både poängmässigt och resultatmässigt. Laget började en rad av tre matcher på en vecka med att förlora mot Hammarby, innan de slog IFK Göteborg och kryssade mot Elfsborg. Samtidigt var inte seger mot Blåvitt övertygande och tränaren Rikard Norling menade att laget inte presterade på topp.

Nu hoppas han att en vecka på träningsplanen kan ge effekt när laget ställs mot Örebro på lördagen.

- Ja, det har vi väl. Sen är det ganska tydlig skillnad mot hur Örebro spelar mot de senaste fem motståndarna som vi har mött så att vi kan inte bara tro att om vi får ordningen på det vi gjorde sist så kommer det gå bra mot Örebro, det är inte så enkelt, säger tränaren.

Henok Goitom menar att AIK spelade bättre mot Elfsborg jämför med matcherna innan, men att laget fortfarande kan mer. Han pekar på att sista passningen eller sista dribblingen inte satt för att skapa de riktigt heta målchanserna. Även han hoppas att den senaste veckan kan ge utdelning mot Örebro.

- Det känns bra på förhand får jag säga. Det går att underskatta att bara ha en match i veckan, för man kan träna på många saker ute på träningsplanen. Man kan träna på och gå igenom saker på ett annat sätt än när man spelar tre matcher på en vecka. Då blir det bara återhämtning, match, återhämtning, match. Så att det känns som att den här veckan har varit riktigt bra, säger anfallaren.

Panajotis Dimitriadis stämmer in i det Goitom säger:

- Det är klart, när det är mycket matcher på kort tid och man har ett tätt schema så har man inte lika mycket tid att gå igenom och det blir mycket fokus på nästa motstånd hela tiden. Med tanke på det får man också tänka på skador och att man inte belastar för mycket. Att ha mer tid nu ger oss bättre förberedelser inför matchen som kommer. Och som du säger, vi har haft en del saker att gå igenom och vi har jobbat på de detaljerna och analyserat de för att förbereda oss på bästa möjliga sätt inför matchen, säger försvararen.

När AIK ledde allsvenskan med god marginal förra år började laget kryssa flera matcher på höstkanten. Men förra årets trend är glömd och AIK befinner sig också ett annat läge i tabellen, där de är sex poäng bakom Djurgården i serieledning.

- Förra året hade du en tabell där vi låg etta och då kunde man kalkylera lite grann. Nu är kalkylen ganska enkel, vi måste vinna på lördag, säger Goitom.

- Den enda skillnaden med att ligga etta och ha x antal poäng till tvåan är att man kan kalkylera saker och ting mer. Det är ofta sista 15, 20 minuterna av matcherna (det går). Men inför matcherna har det varit som förra året, att vi går in med inställningen att vinna matchen. Sen får man se vart matchen tar sig. Nu går det inte att kalkylera 15 sista minuterna, nu måste man gå för vinst. Det här är ingenting som jag tycker, det är alla som är någorlunda bra på matte förstår att vi har fyra matcher kvar och vi måste vinna alla fyra.

Även Dimitriadis menar att fjolåret är glömt och att laget fokuserar på det som ligger framför dem här och nu.

- Det är fyra matcher kvar i allsvenskan och det är mycket som står på spel i de kommande omgångarna. Allt är fortfarande öppet, ingenting är avgjort. Vi har absolut bra chanser att åstadkomma någonting. Vi kommer att göra vårt jobb, det vi hela tiden har haft i tankarna från början av säsongen. Det är att göra bra ifrån oss och ta poäng i de matcher vi ska ta poäng i och när säsongen är slut summerar vi vad som har hänt, säger försvararen.

Vad tänker du om tabelläget ni befinner er i?
- Det är väldigt tajt, både upptill och nedanför. Det gäller att vara med sista matcherna. Först och främst att vi är mentalt förberedda de sista matcherna men också att vi är med och fajtas och att vi plockar hem varje match vi spelare och ta poäng och vinna matcherna. Det är som sagt, väldigt tajt både upp och ner. Från den ena veckan till den andra klättar man. Det är ett tajt spelschema, både vi spelar mycket och konkurrenterna spelar också. Så det gäller att ta sina chanser och sen låta tabellen säga sitt.

AIK:s möte med Örebro visas på C More Fotboll och cmore.se med start 15.50 på lördagen.

Publicerad 2019-10-05 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå