POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK hyllar HIF:s blixtvärvning

Nikola Djurdjic - så heter HIF:s räddande ängel när Alfred Finnbogason så snöpligt försvann till Holland. Anfallsförvärvet från Haugesund hyllas nu utan förbehåll av AIK:
- En supervärvning, det här är bra för svensk fotboll, säger Neboisa Novakovic.

Nikola Djurdjic presenterades nyss som nyförvärv i Helsingborg – en 26-årig serbisk anfallare med 12 mål i norska Haugesund tre raka säsonger är klar. Djurdjic var tidigare radarpartner med Thomas Sörum i den västnorska klubben och de två kan bilda anfallspar redan i morgon mot Celtic i Champions Leagues play off.

En som är säker på succé för Djurdjic är AIK:s andretränare Nebojsa Novakovic. Efter åren som assisterande tränare i Sandefjord har Novakovic bra koll på HIF:s nyförvärv och han skräder inte orden.

- En supervärvning, det här är bra för svensk fotboll, att man får in en sådan klasspelare som Djurdjic, säger Novakovic till FotbollDirekt.se.

- Jag hade faktiskt förväntat mig att han skulle gå till en större liga nu, för så bra är han. Men det är riktigt starkt av HIF att lyckas få hit Djurdjic när de missade Finnbogason. Det känns som ett säkert kort, så säkert det kan bli faktiskt, fortsätter AIK-tränaren.

Novakovic beskriver Djurdjic som en skicklig target-anfallare med förmåga att suga fast bollen och fördela, bra skott  med bägge fötterna och en klinisk avslutare. Det enda minuset ser Novakovic i huvudspelet.

- Han och Sörum är helt olika spelare, men deras samarbete i Haugesund var omvittnat bra. Sörum går i djupled medan Djurdjic sjunker ner lite som en släpande forward. Det kommer bli riktigt bra för HIF för de känner varandra så pass bra.

- Han är inte så stark på huvudet vilket ofta är fallet med serbiska anfallare av någon anledning. Men annars kan han det mesta, det är inte bara en målskytt utan en väldigt allround anfallare som assisterar till många mål också. Han spelade fram Sörum till många mål.

Med tanke på att du haft koll på honom länge, har det någonsin varit aktuellt för AIK att värva honom?

- Nej, vi har så bra forwards så han har inte behövts (skratt). Nej men det är som sagt kul för svensk fotboll. Att vi fick hem Henok Goitom och HIF tog Djurdjic nu, det är bara kul för oss alla.

 

Publicerad 2012-08-20 kl 16:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå