POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK i Europa League – då tvingas Dif till helgderby

Sista Råsundaderbyt någonsin - på en söndag klockan 14. AIK:s Europa League-äventyr får Djurgården att backa om speldag.
- Det är enbart därför att AIK spelar i Europa League, säger Dif:s biljettansvarige.

Speldag och speltid för det sista Råsundaderbyt någonsin spikades i maj, och då tog man med i beräkningen att AIK skulle kunna ta sig in i Europa League-gruppspelet.

Något som också hände, men så här i efterhand på ett sätt som hade kunnat föreställa sig. Svårarst möjliga lottning i play off men jättebragd mot CSKA Moskva och nu har man en supervecka med derby på söndag och Napoli borta på torsdagen.

- Datumet är enbart satt därför att AIK spelar i Europa League, säger Djurgårdens biljettansvarige Tomas af Geijerstam till FotbollDirekt.se.

- Det är fotbollsfamiljen, SEF och klubbarna som vill främja svenska lag i Europa, och vi gick med på att lägga matchen på söndagen. Det hade blivit för tajt mellan derbyt och deras första match i gruppspelet. Hade den lagts på måndag så hade vi ändå fått flytta tillbaka den igen nu när AIK är med i Europa League. Det hade blivit struligt med tanke på biljettförsäljningen, så många biljetter som hade fått dras tillbaka.

Att matchen spelas klockan 14 handlar om tv-bolagets önskemål – att synka den med andra tv-matcher, förklarar af Geijerstam.

Nu blir det av allt att döma slutsålt och med det bra drag – men hade ni ändå inte föredragit en kvällsmatch för inramningens skull?

- Njae, vi har ju spelat många derbyn på dagtid tidigare, och det har varit bra stämning. Visst, annorlunda mot kvällstid men bra inramning ändå. Det blir ju lapp på luckan, det kommer bli en jäkla fest.

 

Publicerad 2012-09-11 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå