POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-irritation: ''Vi vill ha Milosevic''

Först nobbade Alexander Milosevic Djurgården - sedan AIK. Fel, enligt Solnaklubben.
- Vi har erbjudit stora pengar men fått nej från Vasalund. Det här är en fara för svensk fotboll, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

- Det sänder helt fel signaler när det blir billigare att köpa spelare utomlands än från tredjeligan här hemma, fortsätter Andersson för FotbollDirekt.se.
AIK har nu gett upp Vasalunds tonårsstjärna Alexander Milosevic.
Från Vasalundshåll har hävdats att ex-mästarna velat låna honom med en köpoption.

I dag kontrar AIK med att ett direkt köp varit aktuellt för en spelare som följts sedan tidigt förra hösten.

Ett konkret bud har lagts för större pengar än vad Solna-klubben någonsin tidigare betalat för en division I-spelare.

- Det här är en uppenbart intressant spelare vi vill ha. Vasalund har fått ett mer än rimligt bud. Vi har erbjudit stora pengar - sett till att det är en division I-spelare det handlar om, avslöjar AIK:s sportchef.

- Det bud vi lämnat till Vasalund är bra mycket större än vad vi någon gång bjudit för en spelare i från division I. Det här sänder märkliga signaler i svensk fotboll när det blir för dyrt att till och med göra en transfer från division I.
AIK:s sportchef visar irritation och undrar vart huvudpersonen själv står någonstans?

Att frivilligt hålla fast vid en tillvaro i skymundan på en plantskola - kontra spel på nationalarenan, har Jens Andersson svårt att få ihop och fruktar att Vasalunds hållning kan skada spelarens karriär.

- Det här känns fel. Det är tråkigt - mest för spelaren själv som missar chansen till spel i allsvenskan och att få springa ut på Råsunda och istället får nöja sig med att fortsätta att spela på Skytteholm, säger Andersson och tillägger:

- Vasalunds agerande gör att kontentan blir att svenska klubbar i större utsträckning kommer att tvingas köpa spelare från utlandet. Det är på sikt en fara för svensk fotboll när vi har sagt att unga talanger i större utsträckning ska släppas fram.

Har ni gett upp Milosevic nu?
- Ja, från vårt håll är det här avslutat. Nu är det upp till Vasalund. Hur mycket som skiljer mellan vårt bud och vad de vill ha - det vet jag inte. De har bara tackat nej till vårt bud.

Publicerad 2011-01-24 kl 16:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå