Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK kan kolla läget med Hooiveld: "Har en fantastisk historia hos oss"

Guldhjälten Jos Hooiveld öppnar för att lånas ut till AIK. Sportchefen Jens Andersson tänker kolla läget med Celtic.
- Det gör vi rimligen framöver, säger han.

Den tuffe mittbacken har varit ute i kylan mer eller mindre sedan han anlände till Skottland tidigt i våras. Problemet för holländaren var först och främst att han anslöt till sin nya klubb i ett läge där allsvenskan tagit paus – bara veckor innan VM-uppehållet trädde i kraft över hela Europa.

Sammanlagt gick Hooiveld drygt ett halvår utan speltid och sedan dess har han inte lyckats slå sig in i Neil Lennon och Johan Mjällbys lagbygge.

- Jag har tålamod och gör så bra ifrån mig jag bara kan. Väntar på chanserna. Men det är klart att jag behöver spela, få de rätta utmaningarna. Tyvärr märker jag på mig själv att skärpan under träningarna försämras när jag inte riktigt är delaktig i framgångarna för laget, sade försvararen till fotbollskanalen tidigare i veckan.

Och det är här AIK kommer in i bilden. Inte minst efter Walid Attas flytt saknas inspelade mittbackar, utöver Per Karlsson och Nicklas Backman. När fotbollskanalen.se hör sig för med sportchefen Jens Andersson säger han att det inte är helt otänkbart att han slår en signal till Celtic – även om det kan bli tufft att hitta en ekonomisk lösning att hämta Hooiveld till Råsunda.

- Ibland kan det under perioder vara aktuellt med lån. Samtidigt ska man ha klart för sig att i ett sådant här fall kompliceras mycket av att vi i så fall ska låna av klubben vi redan sålt till. Men det är mitt jobb som sportchef att ta reda på vilka möjligheter som finns. Det kommer jag att göra, säger Andersson.

Ni kommer att prata med Celtic?
- Vi kommer att prata med de klubbar där vi är intresserade av att låna spelare när vi vet på vilka positioner det är aktuellt. Men det är klart att Jos Hooiveld har en historia i AIK som är fantastisk. Så det är väl rimligt att tro att vi följer upp framöver. Sedan, hur realistiskt det är att lösa i slutändan, det är en helt annan sak, säger Andersson.

Publicerad 2010-11-26 kl 00:56
Annons
Annons
Annons