Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-kaptenen oroas för livet utan Banguras

AIK har förlorat allsvenskans mest uppmärksammade duo. Lagkapten Nils-Eric Johansson hymlar inte med vilken svår höst som väntar.
- Klart jag blivit osäker på vart vi står någonstans.

Teteh till Bursaspor och Mohamed till Celtic och AIK 55-60 miljoner rikare. Men sportsligt bra mycket fattigare.

Så ser det i alla fall ut och AIK:s ledning har sagt nej till ersättare - laget som får avsluta säsongen blir i stort samma som det som så länge var så illa ute i fjol.
AIK:s assisterande lagkapten Nils-Eric Johansson försöker inte värja sig på diplomatvis, utan böjer sig för att den oro många AIK-fans känner, ''hur klarar vi oss nu''?

- Jag tror det kommer att visa sig snabbt vart vi står någonstans. Klart jag blivit osäker på vart vi står någonstans - men med tre matcher på en vecka så får vi snabbt svar, säger Nils Eric Johansson till FotbollDirekt.se och matcherna mot Örebro, derbyt mot Djurgården och Mjällby.

- Men vi är fortfarande stabila och har ett i grunden bra lag, det vet vi, det är offensivt man blir osäker - där kommer vi verkligen att prövas.
Men trots osäkerheten så vill han inte kritisera lagledningen för att den avstått från att snabbt täcka upp duon med etablerade namn.

Istället visar han förståelse för att ledningen ryggar tillbaka för en kvick-fix-chansning och att ett nyförvärv i allt hast för sju avslutande matcher kan kosta mer än det smakar.

- Det är en stor risk att bara köpa in ett nytt namn, säger Nisse Johansson och fortsätter:

- Jag förstår att det finns många röster för att vi skulle ha förstärkt och det blir inte lätt att klara sig utan två sådana spelare - men tar bara alla andra ett så stort ansvar det bara går - så tror jag på oss.

Känns det lite tomt att förlora två så uppmärksammade namn - båda inom loppet av en månad?
- Tomt? Absolut inte. Tomt hade det kanske känts om en sådan som Daniel Tjernström hade försvunnit. Utländska spelare som Mohamed och Teteh, jag menar man vet ju redan från början att sådana spelare inte kommer för att stanna i tio år.

Publicerad 2011-09-02 kl 14:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons