POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK kommenterar skandalscenerna: "Vi känner besvikelse"

2:02

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

På sin hemsida kommenterar nu AIK de skandalscener som utspelade sig i pausen av derbyt mot Djurgården.
"AIK Fotboll känner en besvikelse gentemot den dialog och överenskommelse som vi har med våra supportergrupperingar gällande att inte aktivt söka konfrontation inne på arenan", skriver man bland annat.

I pausen av derbyt mellan AIK och Djurgården under söndagen hoppade supportrar till båda lagen ner från läktaren och skapade ett tumult som tvingade polis och ordningsvakter att bryta in.

Efter matchen kallade AIK:s säkerhetsansvarig Henrik Koch händelsen för en "attack mot fotbollen".

Nu har AIK gått ut med en kommentar kring skandalen på sin hemsida.

"Det är mycket tråkigt att behöva konstatera att vår publik tvingats vara med om en för fotbollen mycket negativ händelse i samband med en av våra hemmamatcher. Det som skedde i pausen under söndagens match mellan AIK - Djurgården hör inte hemma på någon fotbollsarena och vi beklagar att vår kära publik i söndags blev tvungna att uppleva det", skriver AIK bland annat.

AIK skriver också:

"När det gäller händelsen under pausvilan i söndagens derby så är det viktigt att vi som arrangör är självkritiska. Vi behöver granska oss själva, vårt arbete, våra rutiner och se på hur den lilla gnistan som uppstod kunde uppstå och varför. Samtidigt kan vi också konstatera att AIK Fotboll idag känner en besvikelse gentemot den dialog och överenskommelse som vi har med våra supportergrupperingar gällande att inte aktivt söka konfrontation inne på arenan. Vi känner att det fanns goda möjligheter för supportrarna att hindra sin rörelse när situationen som föranledde den större rusningen var under kontroll".

"Generellt vid händelser inne på arenan så finns det numer en mycket tydlig och framgångsrik linje vilket är att lagföra samtliga personer i efterhand. Bedömningen från Polisen och AIK Fotboll är att ett aktivt omhändertagande på plats under match skulle få större konsekvenser i form av potentiella upplopp och onödigt större risker för övrig publik - och den bedömningen gjordes även i söndags. Polisen, tillsammans med säkerhetspersonal, gör nu ett proaktivt arbete med att lagföra dessa individer genom kameraidentifiering efter handling".

Vidare går följande att läsa:

"AIK Fotboll tror på dialog och inkluderande. Vi arbetar mycket aktivt med att sprida bilden av hur AIK som klubb vill och förväntar sig hur våra supportrar bör uppföra sig. Det handlar om intern och extern dialog, den externa vänder sig till människor som inte är organiserade i våra supportergrupperingar och där finns en rad verktyg som exempelvis AIK Fotbolls sociala medier och hemsida samt även förhållningar som exempelvis AIK Stilen. Internt har vi löpande möten och direkt kommunikation med samtliga våra organiserade supportergrupperingar som exempelvis resulterat i en gemensam föreskrift för hur våra aktiva supportrar själva vill att en AIK-publik ska agera på våra matcher."

"Vi försöker alltid involvera krafter i vår verksamhet för att få ett bättre utgångsläge för dialog. Vi tror i grund och botten på att alla sätt som våra supportrar väljer att manifestera sin passion på uteslutande handlar om engagemang, och att vi som klubb måste erbjuda och tillhandahålla en transparens och öppenhet som gör att man kan få möjlighet att balansera upp sitt supporterskap med de värderingar och synsätt som AIK Fotboll har med sin verksamhet."

Klubben avslutar:

"AIK Fotboll är emot alla former av våld och vi erbjuder alltid en öppen dörr om man också kan visa att man är lika öppen för förändring – och med händelserna i söndags i tanke så är förändring ett nyckelord för framtiden för de i vår publik som klev över gränsen i söndagens derby."

Hela kommetaren från AIK går att läsa HÄR.

Publicerad 2017-08-28 kl 23:36
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto