Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK kräver styrelsens avgång på extra stämma: De är väldigt pressade

AIK Fotboll AB:s huvudägare AIK Fotboll FF (medlemsföreningen) kräver bolagsstyrelsens avgång.
- De är väldigt pressade, säger bolagsstyrelsens ordförande Mats Gustavsson till fotbollskanalen.se.

Turbulensen i AIK är stor just nu. Klubben har svåra problem ekonomiskt och nu kräver AIK Fotboll FF, den medlemsstyrda huvudägare till AIK Fotboll AB att aktiebolagets styrelse håller en extra bolagsstämma.
- Det enda jag kan säga är att AIK Fotboll AB har fått ett brev från huvudägaren AIK Fotboll FF. Där man vill att vi utlyser en extra bolagsstämma för att tillsätta en ny styrelse eller göra förändringar i styrelsen, det är väl ungefär samma sak, säger bolagsstyrelsens ordförande Mats Gustavsson till fotbollskanalen.se.

Har ni fått någon motivering från föreningsstyrelsen?
- Nej, då får jag hänvisa till AIK FF.

Mats Gustavsson nämner dock att medlemmar och andra supporterfalanger pressar anställda i klubben och visar viss förståelse för föreningsstyrelsen beslut.
- De är pressade, väldigt pressade, av medlemmarna och av de här mycket aktiva killarna. Men det har väl blivit en sådan inställning hos medlemmarna att det är panik och att vi inte gör jobbet i styrelsen.

Han är också tydlig med vilka supportrar som ligger bakom turbulensen.
- Det är hårdföra supportrar som har fått med sig väldigt många i att utgå från att styrelsen gör fel. Det skapar inget bra arbetsklimat och förbättrar inte möjligheterna för oss. Det här gör ju att även aktieägare blir oroliga och det skapas en osäkerhet kring aktien.

Hur är det ekonomiska läget just nu?
- Det är klart att det är en ansatt situation med minskande publikintäkter och för mycket kostnader totalt sett – men vi har lösningar och planer för det. Däremot gör ju alla ansträngningar på styrelse och anställda inte saken bättre.

Vilken typ av ansträngningar menar du?
- Det finns en väldig turbulens inom AIK just nu och en väldigt press på alla som jobbar inom klubben och styrelsen. Det förekommer väldigt många myter om att vi gör fel och att vi inte är bra för AIK, sådant hjälper ju inte till i det här läget. Vi behöver arbetsro. Det finns planer för att hantera det här men då måste det skapas ett förtroende.

Är du själv orolig för att förlora din post som ordförande?
- Det är mycket möjligt men det är inte det som spelar någon roll. Vi måste jobba på för att få ordning på det här.

AIK:s ekonomi är blödande. Trots att man sålt spelare under året håller pengarna på att ta slut. Det egna kapitalet har minskat med nästan åtta miljoner och inom några månader kan det vara nere på noll.

Publicerad 2010-11-16 kl 12:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons