POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

AIK löser ut Stefan Söderberg

Efter flera års utdragen konflikt har AIK löst ut Stefan Söderberg.
Den förre sportchefen hade kontrakt 2009 ut – och får nu betalt större delen av kontraktstiden.
- Jag är glad över att få jobba igen, säger den förre sportchefen till fotbollskanalen.se.

Stefan Söderberg inledde sin AIK-karriär 1990 och hade stor del i framgångarna under 1990-talet innan han lämnade klubben 2002 efter en konflikt med dåvarande vd:n Sanny Åslund.
Efter att AIK åkte ur allsvenskan 2004 gjorde den förre värvarbasen comeback som konslut – invärvad av riskkapitalbolaget Agent 03.

Kort jubel

Det blev lyckosamt men kortvarigt. Efter att Söderberg på hösten 2005 fått jobbet som sportchef när klubben återvänt till allsvenskan fick han sluta i maj 2006 – och därefter har det varit en utdragen affär.
Bakgrunden är en konflikt med nuvarande vd:n Charlie Granfelt och Söderberg har varit arbetsbefriad med lön under två år.

Ska scouta spelare

I går nådde parterna en överenskommelse om att avsluta kontraktet som sträckte sig till 2009 – och Söderberg är fri att jobba med andra klubbar och spelare och agenter och tanken är att han ska scouta spelare.
- Jag är väldigt glad över att få jobba igen. Det har varit som att vara levande begravd att inte få jobba, säger Söderberg.
Hur är din relation med AIK? - Den är bra, jag hyser inget agg mot AIK, men sedan finns vissa personer som skött det här dåligt. Jag fortsätter att hålla på AIK och tror att man vinner SM-guld.
Har du klart med nytt jobb? - Absolut inte. Nu ska jag åka och titta på EM först och främst och sedan får vi se.

Publicerad 2008-05-28 kl 23:41
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå