Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK-mittfältare intressant för Syrianska

Allsvenskan

Yussuf Saleh lånades ut från AIK till Syrianska under hösten och nu kan det bli en fortsättning för mittfältaren i Södertäljeklubben.

- Han är en av de som är intressanta inför nästa säsong. Under hösten har han varit en bidragande orsak till vårt avancemang. Det är en utomordentligt bra kille som har bra potential att spela i allsvenskan, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz till FotbollDirekt.se.

Och Syrianskas ordförande utesluter inte att det kommer att tas en kontakt med AIK om Saleh.
- Han har ett år kvar på kontraktet. Han är AIK:s spelare, så det är en diskussion vi får ta med AIK och spelaren själv, säger Temiz.

Problemet är som sagt att Saleh har ett år kvar på sitt kontrakt med AIK. Men där ser situationen inte ett dugg bättre ut än vad den gjorde när han blev utlånad. Konkurrensen är minst lika vass som den var när Saleh lånades ut.

Annons
- Ja. Den är väldigt lika som den var när jag lämnade för Syrianska, säger Saleh till FotbollDirekt.se.

Han har ännu inte hört något från AIK kring huruvida han ingår i planerna för nästa säsong eller om en utlåning eller rent av försäljning till Syrianska kan komma på tapeten.
- Jag har kontrakt ett år till med AIK. Det är upp till AIK att bestämma hur det blir. Jag vet inte vad den nye tränaren vi får har för planer heller. Men jag känner mig som en AIK-spelare, säger Saleh.

- Men jag trivdes bra i Syrianska också och utesluter ingenting.

Han gick direkt in i Syrianskas lag under hösten och spelade alla de viktiga matcherna under avslutningen och fick värdefull rutin från viktiga matcher men också mycket speltid - något han inte alls begåvats med hos AIK. Under 2009 fick han göra två matcher från start och åtta inhopp. Hos Syrianska spelade han från start i 16 matcher och hoppade in i sex matcher och gjorde också två mål, bland annat ett i avslutningsmatchen mot Väsby.

Annons
- Jag har haft ett fint år i Syrianska men AIK är alltid AIK och det är här jag vill spela i första hand.

- Det var helt underbart att få vara med om avancemanget med Syrianska. Det är matchen av den sorten man lever för att spela. Det är då man känner att man kan kliva fram lite extra.

Var det ändå skönt att vara lite på avstånd från det som hände i AIK med tanke på turbulensen och att du kunde fokusera mer på ditt eget spel?
- Både och. Det var bra att kunna fokusera på mitt spel i lugn och ro. Samtidigt är vi som en stor familj i AIK och jag hade också velat varit kvar hemma och kriga med grabbarna i allsvenskan.

Men nu fick ju AIK tillbaka en spelare med förnyat självförtroende i stället...
- Jag har fått mycket rutin och nytt självförtroende med mig hem i bagaget och det var en nyttig erfarenhet och utveckling som spelare jag fick i Syrianska. Det var en riktigt rolig höst.

Annons

- Jag ska göra allt jag kan för att kriga mig till en plats i AIK nästa säsong.

Publicerad 2010-11-24 kl 17:19

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto