Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK och Åtvidaberg kan tvingas till reservarenorna

Råsundas gräs granskas av svenska fotbollförbundet. Samma sak med Kopparvallen.
- Risken är att lagen får använda reservarenor, säger Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittén.

På onsdagen avslöjade fotbollskanalen.se att AIK:s nästa hemmamatch, mot Örebro den 5 april, kanske inte får spelas i Solna. Efter derbyt mot Brommapojkarna anmärkte en matchdelegat i sin rapport att kvaliteten på underlaget inte höll måttet. En ny kontroll genomförs i början på nästa vecka.

- Det är inskrivet i tävlingsbestämmelserna från och med i år att man har möjlighet att göra så, säger Gerhard Sager till fotbollskanalen.se.

Nu står det klart att även Kalmar FF och Åtvidaberg hamnar under luppen. På torsdagskvällen ska Elfsborg och KFF, inför sitt möte i helgen, gemensamt titta på Fredriksskans. I värsta fall kan prestigemötet flyttas.

- Vi måste följa upp och komma till rätta med det här och kan inte spela fotboll på planer som inte duger, säger Gerhard Sager som själv var matchdelegat i premiäromgången mot IFK Göteborg på arenan.

Vem har tagit initiativ till den här besiktningen?
- Det är vi själva som gjort, sedan har det funnits ett önskemål från motståndarlaget Elfsborg. Men de kan inte kräva att vi tillmötesgår deras begäran.

Vad händer om matchdelegaten bedömer att mattan på Fredriksskans är för dålig?
- Han har en rådgivande eller föreslagande funktion, men fattar inte själva beslutet. Det går till så att omdömet lämnas in till Tävlingskommittén, som kommer med sitt utlåtande.

Om delegaten anser att planen ska underkännas, vad talar för att Tävlingskommittén gör en annan bedömning?
- Inte mycket, men formellt är det vi som bestämmer vad som händer. Det kan bli så att klubbarna får utnyttja sina reservarenor. Som sagt kan vi inte spela matcherna på för dåliga planer.

Hur stor är sannolikheten att Fredriksskans blir underkänd?
- Jag tror faktiskt inte att den är särskilt överhängande. Då är det nog värre ställt med Råsunda, om man ska vara ärlig. Och allt talar för att vi även tittar på Åtvidabergs Kopparvallen. Matchdelegaten bedömde inför deras match att underlaget var acceptabelt, men sedan har vi i efterhand sett att det finns skäl att göra en planbesiktning även där, säger Gerhard Sager.

AIK har Stockholms Stadion och Södertälje Arena som reservarenor, Kalmar FF har Nya Parken i Norrköping, liksom Åtvidaberg.

UPPDATERING: Fredriksskans godkändes efter en inspektion på torsdagskvällen. Råsunda och Kopparvallen väntar på inspektion.
Publicerad 2010-03-25 kl 18:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons