Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK och Dif sågar domarexporter: Säkerställ vår liga först!

Flera allsvenska klubbar är upprörda på Svenska fotbollsförbundet - anledningen är att de bästa svenska domarna tillåts prioritera Europa före allsvenskan.
- Se till att säkerställa vår liga först!, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

- Ju senare in på säsongen vi kommer och ju viktigare blir matcherna blir - desto viktigare att vi har de bästa domarna, fortsätter Andersson till FotbollsExpressen.se.

Anderssons irritation grundar sig i att några av de bästa svenska domarna - som exempelvis Martin Hansson och Jonas Eriksson - dömde Champions League förra veckan istället för allsvenskan.

AIK sportchef oroar sig främst för en framtid där toppdomarna inte finns på plats för att avgöra viktiga streckmatcher. Mjällbys ordförande Jörgen Martinsson delar oron.

- Generellt sett så vill vi ha de bästa domarna. Vi gör allt för att förbereda oss inför matcherna, och då vill vi också ha de bästa domarna att tillgå, säger han till FotbollsExpressen.se.

- Vad som händer är att någon prioriterar Europa före allsvenskan, och det tycker jag är fel.

Även Djurgårdens manager Stefan Alvén stämmer in i kritiken:

- Det är inte bra att skicka i väg de bästa domarna och så får vi det som blir kvar, säger han.

Förbundbasen Lars-Åke Lagrell förstår problematiken, men kan inte garantera att de bästa domarna dömer de avgörande matcherna under den allsvenska slutspurten.

- Nej, det kan jag inte garantera - för det är inte jag som tar ut domarna som ska döma i Europa, säger Lagrell till FotbollsExpressen.se och fortsätter:

- Med den nya regeln att man tar ut sex domare till varje match i Europa så blir det ett problem. Jag kan förstå de allsvenska klubbarna, och det är problem vi måste diskutera ordentligt.

Publicerad 2010-10-02 kl 12:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons