Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK och Dif till Ghana – slåss om samma spelare

AIK och Djurgården åker till Ghana tillsammans för att scouta spelare.
- Jag vet inte hur det blir, säger Djurgårdens scoutchef Khaled El-Ahmad till fotbollskanalen.se.

I de flesta fall är klubbarna bittra fiender men nu ska AIK och Djurgården gemensamt besöka Ghana för att scouta spelare. AIK:s sportchef Jens T Andersson och Djurgårdens scoutchef Khaled El-Ahmad åker tillsammans i agenten Patrick Mörks regi.
- Det stämmer att de (El-Ahmad och Andersson )reser till Ghana. Men det är inte så konstigt, båda klubbarna har ju varit där tidigare och har bra kontakter där nere, säger han till fotbollskanalen.se.

Hur funkar det om ärkerivalerna vill åt samma spelare?
- Nej, men Ghana är ett stort land och den ungdomsturnering de ska titta på är också stor. Den är öppen för alla, så det är inga problem.

Khaled El-Ahmad tonar dock ner att de åker tillsammans.
- Nja, AIK åker faktiskt ett par dagar innan, skämtar han.

Hur tror du att det blir att scouta spelare tillsammans med värsta rivalen?
- Jag vet inte hur det blir eftersom vi inte har gjort det förut. Inte med just AIK.

- Men när vi åker och tittar på division ett-matcher i Sverige är alla allsvenska klubbar där. Det är väl ungefär samma sak.

Har du någon plan för att undvika att AIK ska sno spelare som du hittar?
- Nej, jag vet inte vad AIK gör eller vad de letar efter. Jag blir inte så nervös om AIK kollar på samma spelare. I slutändan handlar det om huruvida spelaren vill till Djurgården eller AIK. Sen vet jag att andra klubbar också kollar på spelare där och de är ju egentligen lika mycket konkurrenter som AIK i allsvenskan.

Dessutom framhåller El-Ahmad att det sannolikt inte kommer att bli någon direkt konkurrens om spelare. Djurgårdens syfte med resan är inte att värva direkt.
- Jag åker mer till Afrika för en inventering. Jag åker inte för att leta spelare på någon specifik position. Magnus var ju där redan när han jobbade i Ålborg och nu tycker vi att det vore intressant att följa upp det. Vi letar inte på en specifik position utan vill mer se om det finns bra spelare där.

Publicerad 2011-11-08 kl 16:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons