Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
48v

AIK om Isak: "Har en dialog - men allsvenskan helt uteslutet för honom"

Foto: Bildbyrån

SOLNA. Borussia Dortmund "ser över" Alexander Isaks situation.
Men någon utlåning till AIK är inte aktuell, menar AIK:s sportchef.
- Allsvenskan är helt uteslutet för honom, säger Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Borussia Dortmunds sportchef Michael Zorc öppnade i dagarna för att något kan hända med deras svenske anfallare Alexander Isak, 18, i vinter.

- Det är svårt för honom. Aubameyang är sällan skadad och spelar ofta hela matcherna. Vi ser över situationen och diskuterar med hans agent vad som skulle vara bäst för honom. Men det gör vi regelbundet med alla spelare, sa Zorc till Ruhr Nachrichten.

Om det gör att Isak är aktuell för en utlåning tillbaka till AIK? Knappast, menar AIK:s sportchef Björn Wesström.

- Vi har en dialog och i nuläget skulle jag vilja säga att allsvenskan är helt uteslutet för honom, säger Wesström till Fotbollskanalen.

Under onsdagen genomförde AIK sitt första träningspass för året och då intervjuades Wesström även på innerplan av klubbens speaker. En av frågorna: om klubben har kontakt med spelare som tidigare varit i klubben, som till exempel klubblöse mittbacken Alexander Milosevic (som nyligen bröt sitt avtal med Besiktas) och offensive mittfältaren Nabil Bahoui (som saknar speltid i Grasshopper).

- Ja, det har vi. Med Milosevic, Nabil, Robin Quaison, Alexander Isak, den typen av spelare. Alla de spelarna spelar på en nivå som gör att de ibland kanske inte är fullt i spel och då blir det ett läge för oss ibland. Men ibland är det inte läge. Än så länge har det inte varit det. Vi följer deras karriärer, och de följer oss, men vi är just nu särbos.

Då poängterade också Wesström att det blir svårt ekonomiskt att landa en deal som tar Alexander Isak tillbaka till AIK på något vis inom den närmaste framtiden.

- Jag är medveten om att vi är dedikerade AIK-supportrar allihopa men vi får aldrig glömma att spelarna är professionella och det de gör är deras jobb. Sen har man väldigt stora känslor för klubben, men har man på något sätt doppat tårna i den där världen där ute, där det finns så fruktansvärt mycket pengar, ska det till väldigt mycket tajming och tillfälligheter för att vi ska få till det igen. Man ska vara ödmjuk inför det. Sen ska man inte sluta jobba och ge upp, men jag tror att det kommer dröja innan vi ser Alexander Isak i AIK igen. Det finns en smula realist i mig också, ibland.

Enligt sportchefen är AIK på god väg att "sätta" sin trupp inför 2018 års säsong, men framför allt en mittfältare till tycker man saknas.

- Vi tittar mot någon mittfältare till. Vi har fått tillbaka Ahmed Yasin och Anton Salétros, och de är definitivt inne i konkurrenssituationen, men vi vill spetsa den ytterligare. Vi får se om vi hittar rätt, det är viktigaste att det blir rätt än att det går fort.

När Wesström mötte media efter premiärträningen hintade han sedan om att det är en mer offensivt lagd mittfältare som klubben letar efter.

- Utgår man från vår startelva 2017 och tittar på vilka egenskaper vi fått in i Yasin, Salétros, Adu och som vi har i Kristoffer Olsson, så tycker vi nog att vi har råd att vrida balansen ganska offensivt på en sådan roll. Det är det man kan utgå ifrån.

Tidigare under onsdagen uppgav Expressen att AIK är ute efter norske Tarik Elyounoussi, 29, som är utlånad från Olympiakos till Qarabag. Elyounoussi har själv öppnat för en flytt till den svartgula klubben och enligt Björn Wesström skulle hans profil kunna passa det AIK är ute efter i mittfältsväg.

- Det är klart att han har egenskaper som är som de jag räknade upp. Sen är inte han i AIK i dag så det blir svårt att utvärdera det nu.

I övrigt blev det nyligen klart att AIK:s 17-årige anfallare Daniel Mushitu, som i mars förra året skrev på ett A-lagskontrakt med klubben, startar upp försäsongen i samarbetsklubben Vasalund. 

Daniel är AIK-spelare, men startar årets försäsongsträning i Vasalunds IF som just nu är hans tillhörighet som en del i den långsiktiga planen att han ska bli en kommande startspelare i AIK A. Vi kommer under våren utvärdera situationen och sedan besluta om vi sätter Daniel på en utlåningslista till Vasalunds IF eller om det blir en permanent utlåning. Blir det utlåningslista så innebär det att han kan spela tävlingsmatcher för båda klubbarna gällande seriespel, men inte cupmatcher nationellt eller internationellt, säger Björn Wesström till AIK:s hemsida.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-10 kl 22:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons