POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK om Lagardere: "Ser möjligheter med en ny operatör"

Foto: Bildbyrån.

Lagardére lämnar driften av Friends Arena.
Nu ser hyresgästen AIK stora möjligheter:
- AIK har haft svårt att hitta en samsyn, säger klubbens vd Mikael Ahlerup till Fotbollskanalen.

Det var för en knapp vecka sedan som Fotbollskanalen kunde berätta att Lagardere lämnar driften av Friends Arena. Avtalet mellan det franska bolaget och Arenabolaget bröts, trots att man initialt talade om ett samarbete på minst tio år.

- Trots förhandlingar i god anda med ambitionen om att få till ett avtal om fortsatt drift så har vi inte kommit överens om de ekonomiska villkoren, sa Lagarderes vd Martin Håkansson då.

AIK spelar bekant sina hemmamatcher på arenan och har varit hyresgäst sedan bygget blev klart. Samarbetet mellan de båda parterna har dock varit frostigt och i skrivande stund finns en rättslig tvist mellan AIK och bolaget kring hur man ska tolka avtalen som funnits.

Mikael Ahlerup, vd för AIK Fotboll AB, förklarar att man ser stora möjligheter efter beskedet kring Lagardere.

- Vi ser positivt på att det kommer in en ny operatör som vi kan hitta ett samarbete med för att utveckla upplevelsen av fotboll på arenan på ett sätt som lockar med publik. Sedan tror inte att jag behöver kommentera Lagardere mer än att vi är i skiljedomstol med dem, säger han till Fotbollskanalen.

Ni ser möjligheter att göra mer med arenan?
- Ja vi upplever en potential. Friends Arena är en väldigt fin fotbollsarena och då är det AIK:s uppfattning att man måste förstärka upplevelsen för de som betalar pengar och går dit. Det är i den änden man måste börja.

- AIK har haft svårt att hitta en samsyn kring arbetet på arenan och då är det klart att, utan att recensera Lagardere, så ser vi möjligheter med en ny operatör eftersom vi inte nått framgång i samarbetet med Lagardere.

Enligt Ahlerup beror tvisten på att Lagardere tolkat avtalen mellan parterna annorlunda jämfört med Arenabolaget, som drev arenan innan Lagardere klev in i december 2014.

- Det är samma avtal som vi hade med Arenabolaget innan Lagardere tillträdde. Det är exakt samma avtal, det är tolkningen som Lagardere gjort i två års tid och som kostat AIK väldigt mycket pengar.

Påverkar beskedet att Lagardere lämnar driften er tvist?
- Det vet vi inte alls. Den är i sin linda. Det har jag ingen uppfattning om.

Gör det att ni blir lite friare som part i era evenemang?
-
Det vet vi inte, däremot upplever vi att vi fått en väldigt god relation till ägarna av arenan. De har visat ett väldigt positivt intresse för AIK:s syn på verksamheten på Friends.

Arenabolaget har tidigare förklarat att verksamheten i praktiken fortsätter som tidigare, men att det inte är uteslutet att en ny aktör kommer in och ersätter Lagardere.

- Det är inte uteslutet. Det ingår ju i våra övervägningar framöver, en ny part. I slutändan är ABS inget bolag som ska driva arenor. Det behövs extrem kompetens för det. Vi ska se var vi hittar den bästa kompetensen till den ambition som vi har. Vi får se, det är ingen som har sura miner nu och vi har inte stängt våra dörrar för varandra. Vi har fortsatt en fantastisk kommunikation med Lagardère och vi har andra beröringspunkter med varandra, sa Klaus Hansen Vikström på Arenabolaget till Fotbollskanalen i förra veckan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-04-12 kl 16:15
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto