Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK om Markkanen: "Vore oerhört märkligt om vi inte var intresserade"

Eero Markkanen och Real Madrid går skilda vägar. AIK står i kontakt med forwarden och bekräftar att det finns ett intresse.
- Det vore ju oerhört märkligt annars, säger Björn Wesström.

Det var under fredagsmorgonen som nyheten började spridas via spanska medier. Bara ett år efter att ha blivit värvad och handplockad av Zinedine Zidane till Real Madrids B-lag Castilla får finländaren lämna klubben. Detta tre år före avtalets egentliga slutpunkt, och därmed är Eero Markkanen fri att skriva på för vilken klubb han vill, förutsatt att perioden för fönstret för övergångar till den aktuella ligan fortfarande är öppet.

- Det är väl en beklaglig tajming ur det perspektivet, men det är som det är och vi fortsätter att följa läget, säger Björn Wesström, sportchef för 24-åringens tidigare arbetsgivare AIK.

Du tänker på att det svenska transferfönstret stängde 12 augusti?
- Ja, självklart.

Om Markkanen ska kunna återvända till AIK krävs att den svenska föreningen ansöker hos SvFF om att få dispens från det ordinarie regelverket och genomföra värvningen i alla fall. Något som kan beviljas under särskilda omständigheter och som exempelvis skedde i fallet med James Keene och Halmstad tidigare i år.

- Först och främst ska man komma ihåg att det här inte bara handlar om sådant. Det är en spelarkarriär som står i fokus och vi måste respektera att en massa kloka beslut ska fattas under den här processen. Det är viktigt att inte springa iväg och dra en massa slutsatser i det här läget. Det är det första. Efter det, om det fortfarande finns en möjlighet att gå framåt, då får man förhålla sig till formella saker som dispensansökningar och kontrakt, säger Wesström.

Har ni pratat med Markkanen om de bitarna?
- Vi står i kontakt med honom och vad vi pratar om vet han och vi.

Hur intressserat är AIK?
- Klart att Eero Markkanen alltid är intressant för AIK, det vore oerhört märkligt att säga något annat. Men vi får reda ut den frågan mer när vi vet exakt hur spelplanen ser ut.

Sedan tidigare har AIK en god kontakt med Markkanens agent Ville Lyytikäinen. Han jobbar även för Sauli Väisänen och Jos Hooiveld som är i klubben och var även inblandad i Sakari Tukiainens och Janne Sakselas provspel med i vintras.

I en intervju med Matchdax flörtar Lyytikäinen med AIK.

- Blir det Skandinavien är det bara AIK som gäller för Eero, han älskar AIK, säger han.

Enligt den finska tidningen Ilta-Sanomat har det funnits konkret intresse från andra klubbar.

- Jag är inte orolig. Tillsammans med Eero ska jag titta på framtiden, men först ska vi enas om en ersättning från Real Madrid och avslutningen på kontraktet, säger Lyytikäinen till tidningen.

Publicerad 2015-08-21 kl 13:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons