Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

AIK om Sirius: ''En bra miljö för unga spelare''

AIK utökar antalet samarbetsklubbar i de lägre divisionerna. Senast i raden är Sirius - som nu lånar Alexander Gerndt. Men avtalet ska inte liknas vid klubbens samarbete med Väsby United.

- Väsby räcker väldigt långt men nu får vi möjlighet att nyttja tre olika klubbkulturer. Vår egen, Väsbys och Sirius. Något som ger oss goda möjligheter att utveckla våra unga spelare, säger Johan Wibäck, informationsansvarig i AIK, till FotbollDirekt.com.

Alexander Gerndt har fått begränsat med speltid i AIK. Nu lånas anfallaren ut till Sirius. Samtidigt inleds ett samarbete mellan de klubbarna. Ett avtal som ger AIK möjlighet att låna ut unga spelare för spel med Sirius i Superettan.

- Sirius ger en väldigt bra miljö att utvecklas i och goda möjligheter för våra unga spelare som behöver speltid. För en lovande spelare som Alexander Gerndt är speltiden mycket viktig, konstaterar Johan Wibäck.

AIK har redan ett tätt samarbete med Väsby United. Men klubben får endast låna ut två spelare till en och samma förening och därför inleds nu ytterligare ett samarbete. De två samarbetsklubbarna kommer dock få olika roller.

- Väsby är en del av AIK, vi är delaktiga i föreningen på ett annat vis. Samarbetet med Sirius ligger på ett helt annat plan, konstaterar Johan Wibäck.

Ni inleder ett samarbete med två seriekonkurrenter. Finns det några risker med detta?

- Nej, det enda som händer är att våra spelare får fler vägar att utvecklas på. I övigt kommer vi inte vara inblandade i klubbarnas verksamhet.

Kan ni inleda fler samarbeten framöver?

- Vi har möjligheten att skaffa fler samarbetsklubbar så det är ingen omöjlighet. Men det är ingenting som är på gång just nu.

Ola Andersson

Publicerad 2007-12-20 kl 16:39
Annons
Annons
Annons