Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK om SvFF:s avslag: "Mycket märkligt och rent oprofessionellt"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

SvFF:s tävlingskommité avslog AIK:s dispensansökan för att få värva Eero Markkanen.
Nu kommenterar klubbens sportchef Björn Wesström beslutet på AIK:s hemsida.

- I det större perspektivet behövs ett tydligare regelverk i dispensfrågan.

Efter att Eero Markkanens kontrakt med Real Madrid bröts den 19 augusti, en dryg vecka efter det svenska transferfönstret stängt, sökte AIK dispens för att få värva anfallaren som blev populär under sin korta tid i klubben våren 2014.

Under måndagen beslutade tävlingskommitén dock att avslå ansökan.

- Vi har haft ett möte på eftermiddagen och vi har beslutat att avslå Markkanens framställan om att få en dispens för att registreras i AIK, sa tävlingskommiténs ordförande Gerhard Sager till Fotbollskanalen.

- Saken är att avtalet han hade med Real Madrid sades upp när det svenska fönstret redan var stängt. Och då finns det ingen förutsättning för att man ska kunna ge dispens. Det vore att kringgå våra regestreringsbestämmelser.

Nu kommenterar AIK tävlingskommiténs beslut på sin hemsida. Sportchefen Björn Wesström säger att klubben respekterar beslutet, men ställer sig väldigt frågande till hur man har hanterat frågan.

"AIK respekterar naturligtvis det beslutet, däremot känner jag förundran över SvFF:s behandlingen av själva dispensansökan då tävlingskommitténs ordförande väljer att kommunicera namn på spelaren och klubb innan och under processens gång i media, det skapar en risk för en debatt och situation där SvFF får svårt att förhålla sig neutralt till sakfrågan vilket torde vara tävlingskommitténs huvudsakliga uppgift. Att tävlingskommittén sedan först lämnar sitt beslut till media och inte till Eero som är den sökande parten eller AIK som är parten som erbjuder honom arbetet han söker dispens för känns även det mycket märkligt och rent oprofessionellt", säger Wesström till klubbens hemsida.

"I det större perspektivet behövs ett tydligare regelverk i dispensfrågan för svensk fotbolls bästa och även en intern kommunikationsplan hos SvFF bör upprättas."

I klippet ovan kan du se de sex mål som Markkanen gjorde under sin tid i AIK våren 2014.

Publicerad 2015-08-31 kl 23:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons