Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK öppnar för Goitom: "Oklokt att stänga dörren"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Henok Goitom är fortfarande klubblös.
AIK följer utvecklingen noggrant.
- Vore oklokt att stänga igen den dörren i nuläget, säger Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Efter den förra säsongen blev Henok Goitom avtackad av AIK och var tydlig med att han ville vidare i karriären. Nu har flera ligors transferfönster stängt och anfallaren är fortfarande klubblös. Något AIK är väl medvetet om.

 - Vi följer vad som händer, precis som alla andra gör. Men i dagsläget är det ingen konkret diskussion som pågår. Man vet aldrig vilka möjligheter som uppstår, säger AIK:s sportchef Björn Wesström. 

Är AIK intresserat av att ta tillbaka Henok Goitom? 

- Det är klart att med Henoks egenskaper och dokumenterade skicklighet så vore det ju oklokt att stänga igen den dörren i nuläget. Så som vår trupp är balanserad nu så är det så som vi har planerat att börja säsongen, sedan vet vi att det alltid kan uppkomma möjligheter. Men då får man ta det när det är konkret. 

På måndagen stänger transferfönstret i Förenade Arabemiraten, Kroatien och Schweiz. Den 26 februari stänger det i Kina och Ryssland. Efter det kan man som klubblös ändå ta sig in på marknaden via dispens, något som dock kräver att man som spelare bevisar att man som klubblös inte har haft några anbud.

I slutet av december kunde Fotbollskanalen berätta att anfallaren hade ett möte med kinesiska representanter på Grand Hotell i Stockholm och det ska även ha funnits intresse från en klubb i Qatar, men det är oklart om diskussionerna mynnade ut i konkreta kontraktsförslag.

I förra veckan skrev Expressen att Henok Goitom, som noterades för 18 mål i allsvenskan i fjol, valt att hålla igång med division 2-laget Sundbyberg i väntan på att situationen ska lösa sig. Anfallaren gjorde två mål och en assist när det blev 7-0 i en träningsmatch mot Riala GoIF.

Så här sa Goitom när han tidigare i vintras meddelade att han bestämt sig för att göra en ny sejour utomlands, och att det inte blir någon fortsättning i AIK.

- Jag vill vara öppen med hur jag resonerar, det är inte många möjligheter som man får i livet att testa på att leva i en ny kultur och även få ta del av ett nytt och annorlunda sätt att se fotboll på som man kan ha användning av i framtiden. Jag vill ge mig själv den sista möjligheten nu när jag har passerat 30 år, sade han till AIK:s hemsida då.

Se alla Gotioms mål för AIK i allsvenskan 2015 i klippet ovan.

Publicerad 2016-02-15 kl 12:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons