Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

AIK premiärvann: "Det är klasskillnad"

AIK luftade hela truppen i säsongspremiären mot IFK Mariehamn inför fina 3 092 åskådare på Skytteholm. Matchen vann Solna-laget med 1-0 efter mål av Miran Burgic.

- Det var en klart godkänd insats, säger AIK:s tränare Mikael Stahre. Det tog ett tag innan vi kom in i det - innan vi blev bolltrygga. Sedan är det klasskillnad vilket det också ska vara. Jag tror vi har 8-0 i målchanser och borde fått in några bollar till.

Precis som förra säsongen inledde AIK hemma mot IFK Mariehamn från Åland. Men det finns stora skillnader mellan AIK:s upplaga 2008 och 2009. Då var laget haussat med många tunga nyförvärv. Supportrarna kräver fortfarande framgångar, men dagens upplaga är yngre och mer oprövad. Meriterade namn har bytts ut mot spelare som ska blomma på sikt. Nye tränaren Mikael Stahre valde också att lufta hela truppen i premiären och bytte åtta spelare redan i halvtidsvilan.

- Jag är nöjd med att vi har en god energi i laget över hela matchen. Jag tycker att våra målvakter och backlinje är stabila. Vi släpper knappt till någonting bakåt. Jag är mer än nöjd med hur vi genomförde matchen.

Fjolårsförvärvet och mittbacken Walid Atta fick chansen från start på det centrala mittfältet. En position där han kan få fortsätta.
- Absolut, Walid är en bra spelare som kan spela både i backlinjen och på mittfältet. Han gör bra ifrån sig idag, berömmer Stahre.

Publicerad 2009-02-07 kl 17:56