Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-profil - "Tufft spelschemat gynnar AIK"

Martin Åslund, tidigare mittfältare i AIK och numera expert i Kanal 9, ser det tuffa spelschemat för AIK bara som en fördel.

- AIK är ett så tajt lag defensivt och är svåra att göra mål på och när de stöter på bättre lag som gillar att gå framåt, så är det bara en fördel som jag ser det, säger Martin Åslund till FotbollDirekt.se

Med matcher kvar mot Helsingborg, Elfsborg, IFK Göteborg och två derbyn mot Hammarby och Djurgården kvar ser serieledande AIK:s spelschema riktigt tufft ut.
Men det är inget som avskräcker Martin Åslund från att peka ut AIK som huvudfavoriter till guldet.
- AIK är favoriter. Ingen tvekan. De har bäst balans på sin startelva. AIK har ett riktigt bra och tydligt grundspel och har hittat ett bra balans på laget. Och dessutom vinner laget matcher utan att spela riktigt bra. AIK har bevisat flera gånger att laget har en hög lägstanivå och det är såna lag som vinner ligorna.

Åslund tar också hjälp av historien för att utse AIK som favoriter till guldet.
- I Sverige ligger nästan alltid det lag som är bäst organiserat med i toppen och det är sällan ett lag som vinner som bara bombar på framåt. Det är ofta laget med den bästa organisationen som tar hem det.

Även om Elfsborg, Helsingborg och IFK Göteborg alla slåss i toppen mot AIK, är det ändå derbyna som kan bli den största snubbeltråden för AIK. Som läget är nu vill Hammarby och Djurgården inget hellre än att besegra AIK och samtidigt förbättra deras egen position.
Men Martin Åslund ger både Hammarby och Djurgården liten chans till seger.
- Hammarbys trupp är bara för dålig. Djurgården har ett bättre lag än Hammarby men har bara hamnat snett. Även om derbyna kommer att ta mycket kraft mentalt så kommer AIK ändå att klara av det. Allt annat än sex poäng i de båda matcherna är en superskräll.

Vad är det som har gjort att AIK är med och slåss om guldet som du ser det? - AIK har blivit bättre i och med sommarens värvningar av Johnson och Flavio. Övriga lag är lika bra eller något sämre. I mina ögon var inte AIK ett topp-tre lag när allsvenskan inleddes. Mikael Stahre har fått väldigt mycket på plats. Jämfört med förra årets trupp har AIK också fått in mer kraft i laget.

Elfsborg har hela säsongen nämnts som en het kandidat till SM-guldet. Men för tillfället ser det ut som om boråsarna inte räcker till. Martin Åslund tycker det är märkligt.
- Laget har så mycket pengar och ändå inte styrt upp det när det gäller truppen, där är det riktigt dåligt jobb av en sportchef.

Publicerad 2009-09-18 kl 16:59
Annons
Annons
Annons