POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK rasar efter arenauppgifter: ”Någon försöker sätta en egen agenda”

En medlem i AIK:s arenagrupp sprider lögner om en flytt till Sundbyberg. Det menar AIK föreningsordförande Göran Lööv – som rasar efter de nya arenauppgifterna.

- Det står alldeles för mycket som inte är sant, relevant och det är fel tidpunkt på allting. Det finns överhuvudtaget inga beslut eller djupgående diskussioner med andra kommuner. Det är taget ur luften, säger föreningsordförande Göran Lööv till fotbollskanalen.se.

I en artikel i Dagens Nyheter framkommer nya uppgifter om AIK:s arenaplaner. Klart sedan tidigare är att fotbollsklubben kommer att flytta till antingen Nationalarenan i Solna eller Stockholmsarenan vid Globenområdet.

Samtidigt har en projektgrupp inom AIK undersökt möjligheterna för föreningen att hitta ett eget alternativ, och sedan i vintras har det stått klart att Sundbyberg är ett av huvudspåren. Enligt källor till DN ska mycket vara klart kring flytten till Sundbyberg, till exempel arenaprojektets namn, när man ska flytta dit (2017) och klartecken kring marken som anläggningen ska byggas på.

Det dementerar nu AIK FF:s ordförande kraftigt – och menar att uppgifterna måste ha spridits från en medlem i AIK:s arenagrupp.

- Vi har diskuterat övergripande med Sundbybergs Stad, eftersom det ligger i norrort. Men det finns inga politiska diskussioner eller beslut inom Sundbyberg, eller med oss som förening. Det där kommer inom gruppen på något sätt. Jag vill inte gå vidare med det – men det är någon som försöker sätta en egen agenda, säger Lööv.

Har ni pratat om en flytt från Stockholmsarenan eller Nationalarenan till 2017 – som det framgår?
- Det är en helt orealistisk uppskattning. Även om man i framtiden skulle bygga en egen arena, så vet man inte idag när det skulle vara genomförbart. Det är taget ur luften.

- För att vi ska kunna ha alternativet om egen arena öppet, vill vi inte binda upp oss för 20 år. Vi vill kunna ha ett kontrakt på fem år, med option på förlängning. Men i det här läget finns det ingen realism på de här estimaten.

Lööv säger att AIK i dagsläget varken har en klar kostnadskalkyl på en egen arena eller har klart var den skulle kunna byggas. Och han menar att uppgifterna kan fördärva en eventuell flytt till Sundbyberg.

- Jag blev väldigt förvånad när jag såg artikeln idag. Det gagnar inte saken att det kommer ut på det sättet. Politiker är väldigt känsliga och risken är att de kryper tillbaka i ”comfort-zonen”.

Du tror att politikerna kan backa?
- Det är en uppenbar risk eftersom det är politiskt känsligt. Om vi pratar om Sundbyberg så finns där en bräcklig politisk allians och det kan finnas en opposition som har andra åsikter, vilket man ska ha respekt för.

Men hur långt har ni kommit i diskussionerna med Sundbyberg?
- Vi har haft diskussioner med Sundbyberg. Med vad arenan ska heta och att vi ska spela där från 2017 – det är total bullshit.

Har ni fått klartecken från politiker i Sundbyberg om marken?
- Det är taget rakt ut ur luften. Det är någon som har en ”hidden agenda”, som tycker att det ska stå så. Det finns inga beslut om det alls. Det finns tvärtom verksamhet som ligger på den eventuella marken som inte alls är beslutat att den ska flytta.

AIK ska senare i höst, på ett extrainsatt årsmöte, besluta om det blir en flytt från Råsunda till Nationalarenan eller Stockholmsarenan. Enligt Lööv ska föreningen inte diskutera det egna arenalternativet då, utan menar att man inte tagit mer än ”ett lilltåssteg” i riktning mot det.

Publicerad 2011-09-19 kl 11:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå