POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

AIK ser fortfarande guldchansen: "Vi är med – kommer bli spännande"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Tre poäng mot Örebro och AIK ligger bara tre poäng bakom Djurgården.
Då menar Tarik Elyounoussi att guldchanserna levar i allra högsta grad.
- Vi är med. Det kommer bli spännande, säger norrmannen.

AIK tog en tung seger i toppstriden på lördagen när de slog Örebro med 2-0. Laget har nu 56 poäng och är mitt mellan serieledarna Djurgården, med 59 poäng, och Hammarby, med 53 poäng, innan de lagen drabbar samman på söndagen.

- Det är viktigt att vinna alla matcher. Förra året i slutet av matcher kunde man kalkylera, man kunde kryssa här och där. Nu finns det inte det. Vi snackar inte bara om att komma etta, vi snackar om att komma topp tre också. Vi måste nog vinna alla matcher, säger Henok Goitom.

Är det seriefinalen allihopa?
- Ja, så som tabellen ser ut. Du vill vinna och kan du inte vinna vil du komma topp tre. Får båda sakerna måste vi vinna alla tre matcher för att det ska bli så. Vi går bara för vinst, alltid. 

På söndagen möter Djurgården Hammarby, medan två andra topplag i tabellen i form av Malmö och Göteborg ställs mot varandra. Goitom menar att han helst ser att Djurgården inte vinner derbyt, men menar att det är svårt att säga på förhand.

- Alla lag som är framför oss vill man ska förlora, det är matematiskt. Det har inget att göra med känslor att göra. Som du ställer frågan så vet jag inte. Jag tror att i slutändan så kan vi inte kontrollera det. Vi kan bara kontrollera våra matcher. Man får bara ta det med en klackspark, för vi kan inte kontrollera det. Vi kan bara kontrollera att vi ska vara påkopplade alla tre matcher vi har kvar. Falkenberg, Malmö och Sundsvall, vi måste hå efter nio poäng på de tre matcherna, säger Goitom.

Hur realistiska är era guldchanser?
- Det blir nog realistiskt när vi har två matcher kvar, för då vet man ungefär hur det ser ut. Nu är det svårt att se, för man har ingenting att ta på riktigt. När det är två omgångar vet man om det är en poäng och man är där eller så märker man att det är kört. Just nu är det ingenmansland. 

Tarik Elyounoussi menar att guldchanserna lever i allra högsta grad.

- Det kommer bli spännande. Det är fantastiskt för ligan att det är så många lag som är med i racet.

Oscar Linnér menar själv att det är ett njutbart läge att vara i. Detta eftersom det är fyra lag som alla ligger inom slagläge för att utmana om guldet.

- Vi försöker mest omfamna situationen och njuter av att vi får spela matcher som betyder något så här i slutet av året. Det är många lag som är avhängda och inte har så mycket att spela för, men vi har både förstaplatsen och Europaplatser som betyder mycket det med så vi är glada att vara där vi är, säger han.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. 

Publicerad 2019-10-06 kl 06:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå