POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

AIK slitet efter tuffa schemat: ”Flera gick på knäna - jag är stolt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från AIK-Djurgården.

SOLNA. Henok Goitom spelade med feber.
Och Sebastian Larsson fick kliva av tidigt.
AIK har matchats hårt - och är slitet.
- Det var flera spelare som verkligen gick på knäna, säger tränaren Rikard Norling.

AIK skakade liv i guldstriden genom att på söndagen besegra Djurgården med uddamålet 1-0. Det satt dock hårt åt för Gnagets del. AIK har senaste tiden spelat mycket matcher i och med att det även varit kval till Europa - vilket satte sina spår under söndagen.

AIK-tränaren Rikard Norling:

- Vi drar på något sätt ur det sista i dag. Vi visar otroligt hjärta skulle jag säga. Jag tror inte att det är många presskonferenser som jag suttit och sagt att vi hade det som en av de största ingredienserna i dagens match. Det tillsammans med vår mentala styrka att kunna ladda om och mobilisera kraft från en av de stora matcherna vi spelat på slutet, till en som i princip slår den på fingrarna också. De var flera spelare som verkligen gick på knäna där ute. Jag är stolt över det.

Bland de spelare som hade det jobbigt med fysiken fanns Sebastian Larsson som tidigt kastade in handduken - och Henok Goitom, som efteråt avslöjade att han spelat med feber.

- Jag rekommenderar ingen att spela med feber. Fyfan, de här sista 30 minuterna tog kål på mig faktiskt, sa Goitom till C More efter matchen.

Goitom säger dessutom att han inte hade koll på hur många byten laget hade gjort:

- Jag ville till och med byta fram tills att jag tio minuter senare insåg att vi gjort tre byten, säger Goitom.

- Det fanns inte en tanke att lägga tid på det (att han var krasslig inför matchen). Det handlade mer om att komma hit, köra och ta tre poäng. Sedan har vi nu några dagar att återhämta oss på.

Rikard Norling var ovetandes.

- Jag vet inte hur Henoks febernivå ligger, det är inte bra att spela med feber. Det är viktigt för alla ungdomar som lyssnar på det här: Det ska man inte göra. Det visste jag inte, men han gav signaler när vi hade gjort bytena, han började liksom räkna på fingrarna om vi hade gjort de tre. Då fick jag känslan av att han var trött och inte kände sig hundra. 

- Det fanns spelare som absolut var tvungna att spelare vidare men som gav signaler om att: ”Det känns inte riktigt som att jag kan fullfölja”. Det var i pausen. De hade jag inte riktigt räknat in som byten. Men det var i princip de som vi bytte till slut som vi helst ville byta och visste om att vi skulle behöva växeldra med. 

Henok Goitom är öppen med att gruppen är sliten.

- Ja, definitivt. Det är så när man spelar flera matcher på en vecka. Det känns och det är lite svårt att trycka ifrån i presslägen, det blir oftast att man går runt och lunkar mer än att man gör sprints. Nu har vi åkt ut ur Europa League vilket gör att vi förmodligen är mer fräscha till dem matcher som är kvar. 

Landslagsuppehållet kommer lägligt?
- Det kommer riktigt bra faktiskt.

Publicerad 2019-09-01 kl 20:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå