AIK slog Göteborg - med nio man

AIK-IFK Göteborg 1-0
Johansson (41)

Matchen är slut. AIK vinner med 1-0 trots två utvisningar. Men Daniel Örlund har varit en jätte i målet.

93 min: Kenny Pavey blir utvisad direkt efter en våldsam satsning på Sebastian Eriksson.

91 min: Daniel Örlund gör en jätteräddning på Erik Lunds nick då Blåvitt skickar upp allt inklusive målvakten. Örlund har varit en gigant.

89 min: Sebastian Eriksson får ett jätteläge bara meter framför Daniel Örlund. Men skottet går rakt på AIK-målvakten.

86 min: AIK är fem minuter från segern, men IFK Göteborg pressar på för en kvittering.

66 min: Tobias Hysén slår straffen. Daniel Örlund räddar. Ingen vidare straff.

66 min: Dulee Johnson orsakar en straff. Samtidigt får han gult kort och blir utvisad.

55 min: Ny skadesmäll för IFK Göteborg efter en duell med Martin Mutumba. Adam Johansson har ett lindat vänsterknä och måste byta. Niklas Bärkroth kommer in. En offensiv kraft.

51 min: AIK trycker på för ett 2-0-mål. Hemmalaget är närmare utökning än att släppa till 1-1.

46 min: Dulee Johnson svarar för en vacker brytning när Tobias Hysén rinner igenom på Selakovics fina lopp. Därefter får AIK en halvchans. Fram och tillbaka nu.

Paus.

41 min: Nils-Eric Johansson dunkar dit 1-0 efter en retur på Ivan Obolos nick.

40 min: Gabriel Özkan kommer helt ren med Kim Christensen. Han missar ändå.

37 min: Fortfarande mållöst på Råsunda. AIK ser lite hetare men IFK Göteborg är inte ofarligt.

23 min: Fint anfall av AIK. Bojan Djordjic går in i banan. Hittar Özkan i djupet. Snett bakåt till Obolo som skjuter rakt på Christensen.

13 min: Jos Hooiveld får ett jätteläge efter en hörna, men han lyckas inte trycka ner bollen under ribban.

Senaste nytt: Mattias Bjärsmyr tvingades kasta in handduken på uppvärmningen på grund av ljumskproblem. Mikael Dyrestam får göra allsvensk debut.

Dulee Johnson gör comeback på allvar i AIK i kväll. Han fick 30 minuter mot Örebro och 90 minuter mot Mjällby i cupen. Nu får han chansen från start - i allsvenskan. Han bildar ett starkt mittfält med Djordjic, Ortiz och Özkan.

I Göteborg gör Mattias Bjärsmyr sin sista match innan det bär av till grekiska Panathinaikos. I mittförsvaret får han sällskap av Hjalmar Jonsson. Ragnar Sigurdsson, Kalle Svensson och Nicklas Carlsson saknas på den positionen.