Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK slutscoutar Syrianska-talang

Syrianska Kerburans stortalang John Junior attraherar flera allsvenska klubbar. Och AIK ser ut att vara i förarsätet. Nu har också Andreas Alm spanat in löftet. "Något kan hända mycket snart."

- Jag visste inte att de varit och tittat på mig, men jag blir jätteglad av att höra det, säger John Junior till FotbollDirekt.se.
 
AIK må ha gått miste om SM-guldet efter gårdagens derby - men Solnaklubben ser ut att vinna dragkampen om nigerianske yttermittfältaren John Junior. I vintras norpade AIK åt sig Alexander Milosevic framför näsan på Djurgården. Nu kan klubben vara på väg att göra samma sak med en stor talang igen.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt ligger AIK bäst till att värva Junior, som fått ett stort genombrott i division 1-laget Syrianska Kerburan. Junior är smickrad av intresset.
- Jag har sett en del allsvenska matcher, bland annat med AIK. Kanske är det rätta steget för mig att ta här i Sverige. På sikt vill jag spela i en större klubb ute i Europa, men i Sverige är AIK en av de största klubbarna.

- Men jag vet inget om vilka klubbar som är intresserade av mig. Vi får se vad som händer, det är upp till Syrianska också, om någon hör av sig.

AIK har följt Junior i flertalet matcher, först genom lokala scouter, sedan genom chefsscouten Björn Wesström. Och när Syrianska mötte IK Frej nyligen fanns Wesström på plats igen.
Med sig hade han AIK-tränaren Andreas Alm, som mitt under brinnande toppstrid tog sig tid att studera Junior.
Syrianska-talangen fick pris som matchens lirare och hans agent Innocent Okeke berättar om ett stort och växande intresse.

- Det är fem allsvenska klubbar som är intresserade i olika grad. Jag nämner inga namn, men det har blivit ett väldigt stort intresse nu på sistone, säger Okeke till FotbollDirekt.se.

- Någonting kan komma att hända mycket snart. Många klubbar har hört av sig och också tittat upprepade gånger, det visar på ett seriöst intresse.

Publicerad 2011-09-20 kl 12:56
Annons
Annons
Annons