Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK snuvar Djurgården på talang - igen?

I vintras Alexander Milosevic. Nu kan AIK vara på väg att snuva Djurgården på ännu en stortalang. Syrianska Kerburans mittfältare John Junior följs av Solnaklubben.

- Jag kom till Sverige förra året och tränade med Djurgården, men det blev ingenting där, säger John Junior till FotbollDirekt.se.

Den 19-årige mittfältstalangen följs nu av flera allsvenska klubbar. Junior slog till med en succématch och drömmål i helgen, då hans Syrianska Kerburan besegrade Sirius i division 1 Norra.

Och detta inför ögonen på flertalet allsvenska klubbar. Däribland AIK, Kalmar och Norrköping, enligt uppgifter till FotbollDirekt.se.

AIK har redan bekräftat att de följer Junior, men Solnaklubben var inte först med att testa nigerianen. Det var alltså Djurgården. Samma klubb som hade chansen på, men missade ett av årets största utropstecken - Alexander Milosevic.
AIK blåste Djurgården då, frågan är nu om historien är på väg att upprepa sig?
- Jag vet inte varför de inte tog honom då, säger Juniors agent Innocent Okeke till FotbollDirekt.se.

- Det är ju en fantastisk talang, han påminner faktiskt en hel del om en sådan som Guillermo Molins, fortsätter agenten.

Junior kom till Sverige i fjol från nigerianska Dynamo Academy. Han provspelade med Djurgården i januari förra året, men nobbades.
- Jag åkte vidare till Norrköping och testade där, men det blev inget. Så jag hamnade i Sirius, spelade där förra året. Nu är jag här i Syrianska. Det känns som att jag kommit in i den svenska fotbollen nu, säger Junior.

- Det var annorlunda att komma hit, vädret förstås, och tempot på träningarna var högre än hemma i Nigeria. Det tog lite tid att komma in i det.  

Hur tror du att du skulle ha klarat av spel på högre nivå, superettan, allsvenskan?     
- Jag har sett en del allsvenska matcher på tv. Tempot är högre, det är egentligen det som skiljer. Men om jag får lite tid så tror jag att jag klarar av det.

- Det var skönt att göra mål i just den matchen, när så många klubbar var och tittade. Allt är Guds händer, vi får se. Jag har ingen speciell klubb i Sverige som jag hellre vill spela i än någon annan. Om det kommer förslag så får jag tänka på det då.  

Publicerad 2011-09-08 kl 15:56
Annons
Annons
Annons