Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-spelare kan ta SM-guld på söndag

AIK klarade precis nytt allsvenskt kontrakt. Men för en av lagets spelare kan det sluta med SM-guld.

- Ska jag vara riktigt ärlig känns det inget speciellt och inget jag har tänkt på faktiskt. Jag är mest glad att vi i AIK har klarat kontraktet, säger Robert Åhman-Persson som är spelaren det handlar om, till FotbollDirekt.se

De 18 spelare som har spelat flest matcher för Malmö FF den här säsongen får SM-guld. Inom den kvoten ryms just nu Robert Åhman-Persson med sina nio matcher.
- Det känns lite annorlunda. Men jag gjorde ju några matcher och mål där, så det skulle vara kul att få det. Jag hoppas självklart att Malmö klarar det. Men helst vill jag förstås försöka vinna ett SM-guld med AIK nästa år.

Svenska Fotbollförbundet delar ut bara 18 medaljer rakt av till de 18 spelare som har spelat flest matcher för klubben under säsongen, oavsett om spelaren tillhör föreningen eller inte just nu.
Det gör att Robert Åhman Persson kan få ett SM-guld med posten.
- Jag kommer att ha fullt fokus på AIK på söndag. Men jag har fortfarande några kompisar kvar i MFF så det vore kul för deras skull om dem skulle ta guldet. Men det är absolut inget jag tänker på annars.

Robert Åhman-Persson går före namn på Malmös lista som Rick Kruys, Markus Halsti och Jasmin Sudic, som då skulle bli utan SM-guld.
En som blev drabbad förra säsongen av den kvoten på bara 18-guld till föreningen var AIK:s nyförvärv Mikael Thorstensson, som fick se sitt SM-guld gå till Antonio Flavio i stället.

Publicerad 2010-11-04 kl 15:35
Annons
Annons
Annons