Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-spelaren i flygdrama efter bombhot: "Obehagligt"

Foto: Scanpix

Ett flygplan på väg till Brasilien från Madrid under måndagskvällen fick tvärvända i luften efter ett bombhot. AIK-spelaren Niclas Eliasson befann sig på flyget.
- Jag mår bra. Men det var lite obehagligt, säger han till Fotbollskanalen. 

Under måndagskvällen lyfte ett passagerarflygplan från Madrid med destination Sao Paulo i Brasilien. Men efter någon eller några timmar i luften tvingades flyget tvärvända och landa i Madrid igen.

Anledningen? Ett bombhot.

Med på flyget var AIK-spelaren Niclas Eliasson, som är på väg till Brasilien för semester.

- Jag mår bra, men det var lite obehagligt, berättar Eliasson när Fotbollskanalen når honom.

- Vi hade åkt i kanske runt två timmar och jag som pratar flytande portugisiska hörde att de sa något i högtalarna om att vi var tvungna att vända. Men det var först när det stod på skärmarna att ankomstiden var om en timme, istället för elva timmar som det stått förut, som jag förstod att något var fel.

Eliasson berättar vidare:

- Jag märkte att folk började bli oroliga, för vi visste inte vad som hände. Vi fick bara höra att det fanns något litet problem med säkerheten. Sen när vi kom tillbaka till Madrid så flög vi i cirklar över staden i ett tag och landade inte. Då tänkte jag: "Oh, shit. Vad händer?". Men tydligen så släppte planet ut olja. Jag tror det handlade om att de inte kunde landa med full tank.

- Sen landade vi lite längre bort på landningsbanan i Madrid så var det fullt med poliser, brandmän och bombhundar. Det var kaos utanför och vi fick sitta kvar. Ingen fick röra på sig. Sen fick vi till slut gå ut och stanna i några bussar. Där fick vi gå runt ett tag och så kom det hundar som luktade lite på en. Det var lite kaos. Men jag tycker ändå flygbolaget hanterade det på ett bra sätt. Vi fick en natt på hotell och nu ser det ut som att vi får åka i kväll istället.

Hur var det att uppleva allt?
- Det var inte så jävla kul, men man kunde inte göra så mycket åt det. Jag var ganska lugn faktiskt. Jag försökte att inte stressa upp mig. 

- Folk var mer rädda när vi landade. När vi var uppe i luften visste vi ingenting, om det handlade om ett bombhot eller så. Vi trodde väl att det kanske var något fel på flyget och tänkte att det inte är så farligt. Men det var när vi landade och det var fullt med poliser och så vidare så började folk undra vad det var som hände. Men jag mår bra och det är inga som är skadade, avslutar Niclas Eliasson.

Publicerad 2015-12-15 kl 11:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons