Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-spelarna om Stahres flytt till Grekland: "Ledsamt och trist"

Mikael Stahre har sagt upp sig som AIK:s tränare och lämnar allsvenskan för att ta över den grekiska klubben Panionios. AIK:s sportchef Björn Wesström tar över som tränare med omedelbar verkan.

- Det finaste jobbet man kan ha i Fotbolls-Sverige, säger Wesström.

AIK-spelarna kallades till ett möte på Karlberg klockan 10 på måndagsmorgonen och Panionios meddelade samtidigt på sin hemsida att Stahre blir ny huvudtränare i klubben, som den gångna säsongen slutade nia i den grekiska högstaligan.

- Det är ledsamt och trist. Samtidigt önskar jag honom lycka till, säger AIK:s back Nils-Eric Johansson till TT.

- Han har varit en viktig del för oss, framför allt förra året men även i år. Han lämnar inte på något sätt för att det har gått dåligt, utan för att han har fått chansen utomlands.

AIK bekräftar att Stahre har sagt upp sig som chefstränare för den regerande svenska mästarklubben. Hans ersättare är redan klar; klubbens sportchef Björn Wesström tar över med omedelbar verkan.

- Tidpunkten är inte den jag önskat, men att vara chefstränare i AIK är det finaste jobbet man kan ha i Fotbolls-Sverige, säger Wesström till klubbens hemsida.

Stahre förtydligar att hans avhopp är hans eget beslut, inte AIK:s.

- Jag har hela tiden känt AIK:s stöd, men vill pröva min förmåga i en internationell klubb. Det är få svenska tränare förunnat att få arbeta utanför Skandinavien, säger Stahre.

Wesström kommer att fungera som både chefstränare och sportchef i AIK, men för att underlätta det senare anställs också Jens Andersson som scoutingchef.

TT

Publicerad 2010-04-26 kl 10:47
Annons
Annons
Annons