Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-succén besökte PL-klubb: "Håller ett öga på honom"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

U17-målvakt i FC Djursholm i höstas. Nu tillfällig förstekeeper i AIK. Och för en tid sedan besökte Oscar Linnér Premier League-klubben Everton.
- Jag räknar med att de håller ett öga på honom, säger agenten Martin Klette till Fotbollskanalen.

Förra året spelade Oscar Linnér i FC Djursholms U17-lag. Men i vintras lämnade han för AIK och efter att ha börjat i U19-laget imponerade han så mycket att han fick chansen i A-laget.

Med Patrik Carlgren skadad och Kenny Stamatopoulos på landslagsuppdrag är det nu helt plötsligt Linnér som är förstemålvakt i AIK.

18-åringen fick hoppa in i Europa League-kvalet mot VPS Vaasa i förra veckan och mot Kalmar i söndags stod han mellan stolparna från start. Det kommer han göra även i kväll, när returen mot Vaasa spelas.

Det har gått fort för Linnér, som även hunnit med ett besök hos Premier League-klubben Everton.

- Han var inbjuden till Everton i maj efter att de hade sett honom bland annat i AIK:s sista träningsmatch mot IFK Norrköping på försäsongen. De tyckte han var intressant, berättar Linnérs agent Martin Klette för Fotbollskanalen.

- Responsen var ganska positiv även om det krävs något alldeles extra för att slå sig in i A-laget där. Jag räknar med att de håller ett öga på honom i landslaget och klubblaget inför framtiden. Resan var framför allt för att ge Oscar en insyn i vad som krävs på högsta internationella nivå, fortsätter agenten.

Hur ser du på Oscars utveckling och den resa han har gjort det senaste året?
- Han har en en stor framtid om han får vara skadefri. Han är mentalt sett väldigt stark och har dessutom en mycket intressant fysik. Jag skulle tro och hoppas att han på sikt blir förstemålvakt i AIK och sedan tar steget ut i Europa. Han har gjort oerhört stora framsteg det dryga halvår han tränat med AIK:s A-lag, svarar Klette.

Publicerad 2015-07-09 kl 09:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons